Domagoj Pavlović potpisao za MT Melsungen: ‘Hvala Zagrebu na predivne četiri godine!’

Nakon četiri sezone provedene u rukometnom klubu Prvo plinarsko društvo Zagreb, hrvatski rukometni reprezentativac Domagoj Pavlović promijenit će sredinu.

Jedan od najpolivalentnijih igrača današnjice, koji se u redovima hrvatskog prvaka istaknuo kao odličan srednji vanjski, dogovorio je suradnju s njemačkim prvoligašem MT Melsungenom s kojim je potpisao ugovor na četiri godine.

Domagoj Pavlović imao je važeći ugovor s najboljim hrvatskim klubom do ljeta 2019., ali sve tri strane našle su zajednički jezik te je na trostrano zadovoljstvo dogovoren transfer ovog 25-godišnjeg rukometaša koji je karijeru započeo u redovima Ivanić Grada.

Pavlović je u karijeri još nastupao i za MRK Dugo Selo te Dubravu iz čijih je redova kao finalist Kupa 2014. godine pojačao snage PPD Zagreba.

U četiri sezone provedene u najtrofejnijem hrvatskom klubu Domagoj Pavlović osvojio je Kup Prvenstvo Hrvatske u tri navrata, dva je puta igrao četvrtfinale EHF Lige prvaka, a u SEHA Gazprom ligi može se pohvaliti osvajanjem dvaju trećih, jednog četvrtog te ovogodišnjeg drugog mjesta.

U tjednu prije potpisa ugovora sa slavnim bundesligašem Pavlović je uvršten u najbolju sedmorku 7. Final Four turnira SEHA Gazprom lige.

Jako sam sretan što ću dobiti priliku zaigrati u najjačoj ligi na svijetu. Oduvijek mi je bila želja otići u Bundesligu i dobiti jasniju sliku o tome koliko rukometno vrijedim. Melsungen je jedna zdrava i perspektivna sredina, klub je sjajno uređen, a pri adaptaciji će mi sigurno puno značiti što me tamo čeka reprezentativni kolega Marino Marić. Rukometnom klubu Zagreb želim zahvaliti na predivne četiri godine provedene ovdje i svojim suigračima želim sve najbolje u sljedećoj sezoni – kazao je hrvatski rukometni reprezentativac i do 1. srpnja još uvijek rukometaš rukometnog kluba PPD Zagreb Domagoj Pavlović.

Domagoju želimo svu sreću u nastavku njegove karijere. On je sjajan igrač i odlična osoba i zaslužuje priliku da zaigra među najboljima. U četiri godine provedene kod nas pokazao je veliki profesionalizam i ostat će zapamćen kao igrač koji se nikada nije štedio i koji se uvijek bezrezervno davao za klub bez obzira o kojem je natjecanju ili utakmici bila riječ. Njegov odlazak u igračkom i ljudskom smislu nije lako nadoknaditi, ali Zagreb ide svojim putem i mi smo sigurni da smo pravilnim kadroviranjem momčadi, a tu u prvom redu mislim na dovođenje najboljih mladih igrača poput Davida Mandića i Filipa Vistoropa, napravili prave poteze koji će klubu osigurati svjetlu budućnost – kazao je povodom odlaska Domagoja Pavlovića glavni menadžer kluba Božidar Jović.

Mislim da je Domagoj napravio pravi izbor za svoj prvi inozemni klub. Melsungen je jedan manji njemački gradić, ali riječ je o sredini koja doslovce živi za rukomet i mislim da će se Domagoj tamo sjajno uklopiti. Klub je odlično posložen, sve je organizirano na vrhunskom nivou i što je najvažnije njihove ambicije rastu iz godine u godinu. Kada sam ja tamo igrao cilj je bio opstanak u ligi, nakon mog odlaska već su se počeli boriti za Europu, a ove im je godine cilj bio plasman u Ligu prvaka. Upravo iz tog razloga su i smijenili trenera jer im rezultati nisu bili u skladu s očekivanjima, ali dovođenjem sve većeg broja njemačkih reprezentativaca, a sada i našeg Domagoja Pavlovića poslali su jasnu poruku da će i sljedeće godine loviti jedno od mjesta koje bi ih odvelo u Ligu prvaka – kazao je trener vratar PPD Zagreba, bivši član MT Melsungena i svjetski prvak iz Portugala 2003. godine Mario Kelentrić.

Osim Marija Kelentrića koji je u MT Melsungenu proveo čak pet sezona, boje ovog bundesligaša nosio je i bivši hrvatski reprezentativac i član zlatne generacije iz Portugala i Atene Goran Šprem.


Komentari