DOMAGOJ DUVNJAK STIŽE U ZAGREB! Ašanin i Vori najavili Kiel: Treba nam jedna velika pobjeda!

Foto: Instagram/Domagoj Duvnjak

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb prva je službena utakmica u sezoni 2020. / 2021. U goste hrvatskim rukometnim prvacima stiže aktualni osvajač Bundeslige i jedan od najboljih klubova svijeta – njemački THW Kiel predvođen našim Domagojem Duvnjakom.

Dan uoči susreta, na prigodnoj konferenciji za medije koja je zbog pridržavanja epidemioloških mjera održana na parkiralištu sportske dvorane Trešnjevka, dvoboj Zagreba i Kiela najavili su reprezentativni vratar Matej Ašanin i trener Igor Vori.

Od prvog dana priprema krajem srpnja svi smo iščekivali dan kad će opet krenuti Liga prvaka. Iza nas su naporne pripreme, ali svi smo pokazali volju, želju i motiv za dokazivanjem na najvišoj mogućoj razini. U goste nam dolazi prvak Njemačke, ekipa koja će nastupiti na završnom turniru Lige prvaka. Momčad je to izuzetnih pojedinaca koja je još dodatno pojačana Sagosenom.

Ukratko veliki su favoriti, ne samo u susretu s nama nego u natjecanju općenito. Na svakoj su poziciji pokriveni s reprezentativcima neke zemlje, igraju brzi, agresivni rukomet, a  trener Filip Jicha odlično ih je posložio i uigrao.

Mi se, s druge strane, nalazimo u problemu jer imamo dosta ozlijeđenih igrača. Iskreno se nadam da će se neki do sutra zakrpati i pojaviti u momčadi. Mi smo malo potonuli nakon svega što nam se dogodilo u Zadru, ali skupili smo glave i spremni smo sutra odraditi tu utakmicu najbolje što možemo – poručio je pred okupljenim novinarima trener Igor Vori.

U goste nam dolazi jedna od najboljih ekipa u Europi, što samo po sebi predstavlja užitak za igranje.

Na nama je da svih 60 minuta budemo ozbiljni i koncentrirani jer to je jedini način da pariramo takvom protivniku. Oni svakako imaju ulogu favorita, ali mi se nećemo unaprijed predati. Ja znam da ovoj ekipi treba jedna pobjeda protiv velike momčadi i takva nam se prilika nudi već sutra.

To bi nam bio veliki impuls da krenemo jednim pozitivnim putem. Naporno radimo, slušamo trenera i znam i vjerujem da će se sav znoj isplatiti i da će doći na naplatu sve što smo dobro odradili od početka priprema. Nadam se da će se to dogoditi već sutra protiv Kiela – kazao je vratar PPD Zagreba Matej Ašanin.

DINAMO ČEKA UTAKMICA SEZONE: Mamić očekuje tešku utakmicu, a evo gdje ju možete gledati!


Komentari