Đoković diskvalificiran s US Opena zbog ozljeđivanja sutkinje! Javili se Navratilova, Becker, … ‘Nitko u svijetu sporta nije veći idiot!’

Wikipedia

Novak Đoković izbačen je s US Opena nakon što je u meču četvrtog kola protiv Španjolca Pabla Carrena Buste pogodio linijsku sutkinju.

Srpski tenisač je izgubio živce u trenutku kada je gubio 6:5 u prvom setu te je bez gledanja udario loptu koja je pogodila linijsku sutkinju u vrat.

Sutkinja se srušila, a Đoković joj je odmah prišao da vidi kakva je situacija te joj se ispričao.

Uslijedilo je desetominutno vijećanje nakon kojeg je odlučeno da je Đoković diskvalificiran.

Đoković je odbio održati obaveznu pressicu nakon turnira, no ipak se obratio putem društvenij mreža.

“Cijela ova situacija me čini zaista tužnim i praznim. Provjerio sam kako se osjeća linijski sudac, i prema informacijama koje sam dobio, osjeća se dobro, hvala Bogu. Njeno ime ne mogu otkriti zbog očuvanja njene privatnosti. Jako mi je žao što sam joj nanio takav stres. Nije bilo namjerno. Bilo je pogrešno.
Želim da ovo neugodno iskustvo, diskvalifikaciju sa turnira, pretvorim u važnu životnu lekciju, kako bih nastavio rasti i razvijati se kao čovjek, ali i tenisač.
Ispričavam se organizatorima US Opena. Veoma sam zahvalan svom timu i obitelji što mi pružaju snažnu podršku, kao i mojim navijačima jer su uvijek uz mene. Hvala vam i žao mi je. Bio je ovo težak dan za sve.”, napisao je Đoković.

This whole situation has left me really sad and empty. I checked on the lines person and the tournament told me that…

Objavljuje Novak DjokovicNedjelja, 6. rujna 2020.

Izbacivanje Novaka Đokovića s US Opena diglo je puno prašine u teniskom svijetu pa su tako mnogi slavni tenisači odlučili podijeliti mišljenje o Novakovoj epizodi.

Tim Henman, koji je zbog sličnog incidenta 1995. izbačen s Wimbledona rekao je kako: “Nije ciljao sutkinju, ali je udario lopticu. Morate biti odgovorni za svoje postupke.”

Billie Jean King izjavila je: “Prvo, nadam se da je sutkinja u redu. Pravilo je pravilo. Žalosno za sve uključene, ali u ovoj specifičnoj situaciji odluka je bila ispravna.”

Boris Becker je na svom profilu napisao: “Brate danas si napravio grešku i platio najveću kaznu za tenisača, ispravno su te izbacili iz meča! Javno si se ispričao ženi (koja je dobro) i US Openu (koji su ispravno reagirali), igračima i svima koje voliš! Niko nije savršen, a svi to ponekad zaboravimo (kao i ti).”

Javila se i Martina Navratilova koja smatra kako je sve bilo nehotice, ali je Novakov potez nazvala glupim te je rekla kako nije bilo drugog izbora nego da ga se izbaci s turnira.

“Nitko u svijetu sporta u 2020. nije veći idiot od Novaka Đokovića”, napisao je na Twitteru kanadski novinar Sid Seixeiro.

Među prvima javio se i proslavljeni švedski tenisač Mats Wilander.

“Nisam siguran da je fer. On je čisto udario lopticu, mogao je tako pogoditi i nekoga tko skuplja loptice. Nije udario jako tu lopticu, a pravilo u takvoj situaciji je diskvalifikacija” i nadodao, “Pretpostavljam da je bilo 20 tisuća navijača i da se ovo desilo, da bilo bi zvižduka iz publike. Onda bi bilo pitanje što bi se dogodilo. Ta loptica je putovala i pogodila linijsku sutkinju u nezgodno mjesto. Nikad nisam vidio ovako dramatičnu situaciju u životu.”


Komentari