Dodig osvojio Grand Slam u Melbourneu, Marčinko u finalu

Foto: Pixsell

Odlične vijesti za hrvatski tenis. Ivan Dodig osvojio je novi naslov u kolekciji Grand Slam pobjeda, a 16-godišnja Petra Marčinko izborila je finale u juniorskoj konkurenciji…

Dodig? Pa za 37-godišnjeg Međugorca je to ukupno šesti Grand Slam naslov, četvrti u konkurenciji mješovitih parova te drugi u Melbourne Parku, gdje je prošle godine slavio u muškim parovima sa Slovakom Filipom Polašekom.

U mješovitim parovima Dodig je prva tri naslova osvojio s Tajvankom Latishom Chan, s kojom je dvaput bio pobjednik u Roland Garrosu (2018. i 2019.), a jednom u Wimbledonu (2019.).

Mladenović je po treći put trijumfirala u mješovitim parovima, a ima još pet Grand Slam trofeja u ženskim parovima. Na Australian Openu je po četvrti put postala pobjednicom, nakon što je 2014. slavila u ‘miksu’ s Kanađaninom Danielom Nestorom, a 2018. i 2020. osvajala turnir ženskih parova s Mađaricom Timeom Babos.

Na kraju su slavili 6:3, 6:4 protiv domaćih tenisača, Jasona Kublera i Jaimee Fourlis.

Nešto ranije uspješna je bila i Petra. U polufinalu juniorske konkurencije nadigrala je Amerikanku Liv Hovde sa 6:4, 4:6, 6:4.

Marčinko će se u subotu za naslov boriti protiv 8. nositeljice, 16-godišnje Belgijke Sofije Costoulas koja je sa 6-4, 6-1 pobijedila Australku Charlotte Kempenaers-Pocz.

Ona u subotu može postati četvrtom hrvatskom pobjednicom juniorskog Australian Opena u pojedinačnoj konkurenciji, što je prije nje uspjelo Mirjani Lučić (1997.), Jeleni Kostanić (1998.) i Ani Konjuh (2013.).

Komentari