DOČEKANA SENZACIJA IZ TOKIJA: Mlada Sesvećanka unatoč ispadanju, jasna: ’Rekla sam da želim maksimalno uživati u svakoj minuti borbe’

Foto: Hrvatski boksački savez

U Zračnoj luci Franjo Tuđman dočekani su boksački olimpijci Nikolina Ćaćić i Luka Plantić, a dok je Nikolina otišla u Sesvete, Luka se uputio za Solin. Ipak, prije toga, obratili su se okupljenima i medijima.

“Stvarno sam presretna i prezadovoljna. Prije odlaska u Tokio rekla sam da želim maksimalno uživati u svakoj minuti borbe i to sam napravila. Makar, drugi meč nije prošao baš dobro u moju korist. Ja sam svoj cilj napravila i znam što me čeka u sljedećem olimpijskom ciklusu. Sad se vraćamo u dvoranu i nastavljamo s radom”, rekla je mlada Sesvećanka koja je prva hrvatska boksačica u povijesti koja je nastupila na Olimpijskim igrama, ali i najmlađa boksačica u Tokiju.

Podsjetimo, u 1. kolu uvjerljivo je pobijedila favoriziranu Amerikanku Yarisel Ramirez 5:0, i proglašena senzacijom, u drugom nastupu je poražena s istim rezultatom od 12 godina starije i iskusnije Kanađanke Caroline Veyre.

Nove prilike

Nikolini je dakako poraz teško pao, ali shvaća da već za tri godine ima priliku ispuniti svoj olimpijski san.

Plantić je također ispao u drugoj borbi, a tvrdi kako je meč već zaboravljen te da ide dalje, u pripreme. “Čeka nas Svjetsko prvenstvo u Beogradu i nadamo se medalji. U olimpijskom selu je bilo zabavno, prolaziš, raspituješ se malo i o drugim sportovima, tako da stvarno je dobro bilo”, zaključio je.


Komentari