DOČEKALI SMO: BBB najavili povratak, opet će odjeknuti huk sa sjeverne tribine!

wikipedia.org

Borba za Dinamo vraća se tamo gdje joj je i mjesto- na maksimirski sjever.

Dugogodišnjem bojkotu napokon se nazire kraj. Formalnim odlaskom braće Mamić postavljeni su temelji za pregovore s klubom koji se odvijaju već neko vrijeme, a iako konačan dogovor još nije postignut, odluka o povratku na Maksimir službno je donesena- 27. rujna 2016. sjeverna tribina će zagrmiti, a Juventus će zapamtiti Zagreb.

Neki od uvjeta su i javni- Boysi neće s tribine dobacivati uvrede zbog kojih bi klub morao plaćati kazne, a Dinamo više neće samovoljno odlučivati kome je mjesto na tribini, a kome nije. Klub će se morati pridržavati čl.32, stavka 7 Zakona o sprečavanju nereda na sportskim borilištima. Međutim, kako doznajemo, nekolicina najradikalnijih BBB najavljuje daljnju ekstremnu borbu, unatoč željama kluba- sve dok se i zadnja kap močvare ne isuši!

Facebook
Facebook

Strah da će ih se prozivati zbog kompromisa, unutar grupe postoji, no mogli bismo reći- bez razloga. Činjenica jest da je njihova dugogodišnja borba bila onakva kakvom su je i sami opisali- do posljednjeg čovjeka. Pod “šerifovom” čizmom proživljavali su svašta, javnosti malo poznato jer su medijski bili omraženi- od bespotrebnih privođenja do javnog ocrnjivanja čije su posljedice znale biti kobne.

No, navijačima je mjesto na tribini, a Dinamo vapi za njihovom podrškom. Plavi klub čine upravo oni- oni koji ga prate kilometrima daleko, oni koji dijele i zadnji zalogaj sendviča putujući za Dinamom u bilo koji kutak Europe, oni koji ostavljaju svoj glas gdje god da klub igrao… Njima nije bitno je li utakmica protiv Barcelone ili Vinogradara- bit će tu za Dinamo jer u njemu ne vide novac. U njemu vide ljubav i strast usađenu onog trenutka kada su kao klinci prvi put zakoračili na taj Maksimir. I zbog te ljubavi “padale su žrtve”desetljećima- počevši onim udarcem “milicajca” koji je odjeknuo diljem bivše Jugoslavije, preko ukradenog imena legendarnog kluba, pa sve do sad- borbom za njegovu izmorenu dušu iz zagrljaja “čudnih” ljudi koji su ga gotovo ugušili.

Ovaj povratak nije ključan samo zbog kluba iz Maksimira, nego i zbog samih Boysa. Nekada među najjačim grupama u Europi, sustavno su uništavani gotovo puno desetljeće. No, zahvaljujući hvalevrijednom projektu Futsal Dinama, uspjeli su opstati i pokazati koliko znači podrška navijača. Hoće li spasiti i Dinamo koji je već na aparatima? Nestrpljivo očekujemo 27.9. i utakmicu protiv Juventusa uz poruku- Bad Blue Boysi dobrodošli doma, na svoju sjevernu tribinu kultnog Maksimira.

>>>NJIHOVIM VENAMA TEČE PLAVA KRV: Želja navijača je opet stajati na maksimirskom sjeveru (VIDEO)


Komentari