DOBIT ĆE FUNKCIJU KOJU NIKAD NITKO NIJE! Zvonimir Boban vraća se u nogomet

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Zvonimir Boban će 20. travnja dobiti funkciju koju nitko nikada prije njega nije obavljao. Službeno će postati “šef nogometa” ili na engleskom jeziku “chief of football UEFA”.

Sve je inicirao slovenski odvjetnik Aleksander Čefarin, koji je 2016. godine postao čelnik UEFA-e i u više navrata bio je u institucionalnim suradnjama i kontaktima s FIFA-om, odnosno Zvonimirom Bobanom. Naime, u vrijeme kada je Boban bio sa Infantinom u FIFA-i krenule su velike reforme, od kojih je najupamćenija ona sa uvođenjem VAR-a, pišu Sportske novosti.

U nogometnim institucijama poznato je kako je upravo Boban bio glavni promotor uvođenja tehnologije kao asistencije sucima, te ju je osobno maksimalno nadgledao i u gotovo idealnom izdanju demonstracije njezine važnosti za nogomet afirmirao na SP-u u Rusiji. VAR je bio samo jedna i najznačajnija reforma, druge su vezane i za pravila igre, ali i vraćanje kredibiliteta FIFA-i nakon godina afera.

Ono čime će se sada baviti u pruincipu su sva nogometna pitanja. Bit će dio Ureda predsjednika, uz velike ovlasti i odgovornosti, kao što je to bio i u Fifi. To znači da će, nakon Davora Šukera koji je član Izvršnog odbora Uefe, još će jedan proslavljeni hrvatski nogometaš imati mjesto u krovnoj instituciji europskog nogometa.


Komentari