Dobar početak! Hrvatski reprezentativci startali pobjedom, a Slovačka potopila Belgiju

FOTO: Vedran Tolić

Završen je prvi dan HEP Adria Cupa, pripremnog turnira uoči nadolazećeg Svjetskog socca malonogometnog prvenstva u Grčkoj. U NC Zlatna Lopta na zagrebačkom Žitnjaku turnir su otvorile reprezentacije Slovačke i Belgije, a Slovaci su upisali uvjerljivu pobjedu s visokih 9:0.

Druga utakmica pružila je pravu malonogometnu poslasticu. U dvoboju hrvatskih reprezentativaca i najboljih malonogometaša iz Križevaca, slavili su izabranici Dine Kovača s 3:1. Mreža je mirovala sve do zadnje minute prvoga poluvremena kada je Dino Škibola zatresao mrežu za 1:0 i vodstvo hrvatske reprezentacije. U drugom poluvremenu, križevački James Došen zabio je autogol za 2:0, a na 3:0 povisio je Karlo Stojić nakon odlične akcije naše reprezentacije. Poraz Križevčana ublažio je Filip Busija u 34. minuti utakmice i tako postavio konačan rezultat od 3:1.

FOTO: Vedran Tolić

”Moram biti zadovoljan s ovom pobjedom. Dobro smo igrali i imali puno više šansi nego protivnici. Neke stvari koje smo se dogovorili dečki su napravili, neke nisu, ali s obzirom na to da se pola njih još međusobno praktički niti ne poznaje, moram biti jako zadovoljan”, izjavio je netom nakon utakmice Dino Kovač, izbornik hrvatske reprezentacije.

”Došli smo ovdje primiti čim manje golova, više smo se branili, ali uspjeli smo i zabiti. Hrvatska reprezentacija stvarno je dobar i jak protivnik i mislim da je ovaj turnir dečkima sjajna priprema za nadolazeće Svjetsko prvenstvo”, kazao je Filip Busija, jedini strijelac za križevačku selekciju.

”Izbornik Kovač pred nas je stavio dosta visoke taktičke zahtjeve pa se svatko od nas dodatno potrudio. Svi se želimo dokazati i otići ove godine u Grčku. Pratio sam i prošlogodišnje Svjetsko prvenstvo u Lisabonu jer sam prijatelj s mnogim reprezentativcima, a kada me je izbornik pozvao, rado sam se ove godine priključio”, rekao je Adonis Dokuzović, jedan od dva nova vratara hrvatske reprezentacije.

Hrvatsku, ali i Križevce drugi dan turnira očekuju utakmice protiv Belgije i Slovačke, a istoga dana saznat ćemo i pobjednika Adria Cupa.

”Vidio sam da je Slovačka dosta bolja do Belgije. Protiv Belgijaca ne bi trebalo biti problema, a sa Slovačkom očekujem jednu jako dobru utakmicu. Igramo na domaćem terenu i dat ćemo sve od sebe da osvojimo ovaj turnir”, samouvjereno je za kraj rekao Kovač, šef stručnog stožera hrvatske malonogometne reprezentacije.


Komentari