Dinamu se smiješi nova velika zarada, ali rok je postavljen do završetka Eura

Dani Olmo i Bruno Petković (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Pomno iz redova zagrebačkog Dinama prate situaciju vezanu uz Danija Olma i njegovu budućnost. Nije zapravo ni čudo, u Dinamu je Olmo stekao nogometno ime, Modri su ga prodali RB Leipzigu 2020. godine za 29 milijuna eura i na njemu će još dodatno zaraditi.

Naime, prema ugrađenoj klauzuli u ugovoru hrvatskom prvaku pripada 20% od zarade Red Bull Leipziga prilikom sljedećeg Olmovog transfera. A za sjajnim Španjolcem vlada veliki interes najuglednijih europskih klubova.

Ranije su svjetski mediji pisali o interesu Barcelone, Manchester Cityja i PSG-a za usluge mladića koji je 2014. godine kao 16-godišnjak došao iz Barcelone u Dinamo bez odštete. Sada se čini da je najkonkretniji udvarač za Olma Manchester United, kako navodi engleski portal Sports Mole.

Dinamu stigle dvije neočekivane ponude: Evo o kojim igračima se radi

Visoka cijena

Ali u Olmovom ugovoru postoji još jedna klauzula, a to je otkupna klauzula u visini od 60 milijuna eura ako se ista aktivira do 15. srpnja. Dakle, nešto više od mjesec dana preostalo je do trenutka kada će klauzula prestati vrijediti, nakon čega se Olma također moći kupiti, ali vjeruje se po puno višoj cijeni, posebice ako se istakne na Euru u Njemačkoj u dresu ‘Furije’.


Primjerice, ako se uistinu aktivira Olmova odštetna klauzula od 60 milijuna eura tada bi profit Red Bull na Olmu bio 31 milijun eura. Dakle, Dinamu bi tada pripalo 20 posto od Red Bullove zarade, odnosno nešto više od 6.2 milijuna eura. Ukoliko bi se takav scenarij realizirao Dinamo bi na Olmu zaradio više od 35 milijuna eura, a doveden je bez plaćanja ikakve odštete.

Iza Olma je sezona u kojoj je upisao 25 nastupa za RB Leipzig u svim natjecanjima, te je pritom zabio osam golova i pet puta asisitirao za gol. U 33 nastupa u španjolskoj reprezentaciji dosad je postigao je 8 golova uz 7 asistencija. Svoj učinak u dresu Furije imat će priliku popraviti na kontinentalnoj smotri na kojoj je Španjolska smještena u skupinu s Hrvatskom, Italijom i Albanijom.

Dinamovac uvjerljivo najskuplji igrač u Hrvatskoj: Nitko mu nije niti blizu


Komentari