Dinamu prijeti bivši igrač u utakmici teškoj osam milijuna eura! ‘Treba ostati ponizan’

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Dinamo će kao i prošle godine put do play-offa Lige prvaka tražiti protiv mađarskog prvaka Ferencvaroša.

Prošle godine bilo je straha nakon prve utakmice u Maksimiru koja je završila bez pobjednika 1:1, no Plavi su u uzvratu ubacili u brzinu više i prohujali s uvjerljivih 4:0 te prošli dalje.

‘Treba biti ponizan, dati maksimalan respekt protivniku, pripremiti se i proći dalje. Ferencvaros je ozbiljan klub koji se diže iz godine u godinu, ali mi smo Dinamo. Čvrsto vjerujem u prolaz uz manje stresa nego protiv Cluja’, rekao je Lovro Majer, dok je Petar Stojanović istaknuo:

‘Ferencvaros je jedan od klubova koje smo htjeli izbjeći. Dižu se svake godine i svakako će imati motiv više zbog lanjskog rezultata. No, svjesni smo svoje snage. Uz oprez, dobru pripremu i samopouzdanje mislim da ćemo ostvariti sve preduvjete za prolaz u play-off gdje nam je i mjesto.

Dominik Livaković je istaknuo:

‘Mogli smo puno bolje proći na ždrijebu, ali nema smisla sada žaliti. Ferencvaros je ozbiljna momčad, igraju kod kuće i svakako će biti teško. No, i lani je bilo tako pa smo prošli dalje, pogotovo pamtimo tu utakmicu u Budimpešti. Vjerujem u prolaz Dinama i optimist sam.’

Oglasio se i Amer Gojak

‘Vijest da smo izvukli Ferencvaros zatekla me u Sarajevu na okupljanju reprezentacije. Nije lagan protivnik, ali u ovoj fazi natjecanja nema lakih… Igra se u Budimpešti što ide u prilog domaćinu, ali igralo se i lani pa znamo kako je završilo. Treba biti ozbiljan, dobro se pripremiti i vjerovati u sebe.’

Riječ je dobio i Bruno Petković.

‘Dobar protivnik, poznajemo se od lani. Idemo se što bolje pripremiti i otići u Budimpeštu po play-off Lige prvaka. Neće biti lako, ali vjerujem u snagu Dinama. Idemo dalje!’

U odnosu na momčad koja je istrčala u Budimpešti u Maksimiru više ne stanuju Olmo, Moro i Perić, kao ni trener Nenad Bjelica.

Mađari su pak ovog ljeta kupovali i u HNL-u, iz Lokomotive je za 1,8 milijuna eura stigao Myrto Uzuni, a iz Dinama za milijun eura Roko Baturina. Mađari su milijun eura potrošili i na Oleksandra Žubkova iz Šahtara, dok ih je 600.000 eura stajao Aissa Laidouni iz Voluntarija.

Spomenimo kako su do dvoboja s Dinamom stigli tako da su izbacili Djurgarden (2:0) te Celtic, kojeg su 2:1 dobili u Škotskoj.

Utakmica protiv Ferencvaroša bit će i utakmica gotovo osam milijuna eura. Naime, svaka momčad koja izbori play-off Lige prvaka dobiva pet milijuna eura.

Ispadanja na posljednjoj stepenici do grupne faze Lige prvaka nosi ulazak u skupine Europske lige i sigurni 2,9 milijuna eura.

Uspije je pobjednik ovog dvoboja dogurati do skupina Lige prvaka, bit će bogatiji za najmanje 15,2 milijuna eura.

 


Komentari