Dinamu Astana nije predstavljala ni najmanji problem

Pixsell

 

Nogometaši zagrebačkog Dinama plasirali su se u posljednje, 4. pretkolo Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu 3. pretkola na svom terenu pred 12.000 gledatelja svladao kazahstansku Astanu sa 1-0 (0-0) što mu je uz uspjeh od 2-0 iz prve utakmice prije tjedan dana donijelo ukupnu pobjedu od 3-0.

Strijelac jedinog gola bio je Mario Gavranović u 74. minuti.

Hrvatski je prvak rutinski sačuvao prednost ostvarenu prije tjedan dana u glavnom gradu Kazahstana. Iako nije pokazivao preveliku ambicioznom u napadačkoj fazi igre, Dinamo je u potpunosti kontrolirao događanja na terenu te gosti iz Astane nisu pronalazili način kako ozbiljnije zaprijetiti Zagorcu na vratima Dinama.

U prvom poluvremenu Dinamo je u dva navrata imao dobre situacije pred suparničkim golom, no udarac Hajrovića s vrha kaznenog prostora u 18. minuti Erić je uspio skrenuti u korner, dok je Ademi iz dobre pozicije u 43. minuti sa sedam-osam metara poslao loptu daleko preko gola.

Gosti su u prvih 45 minuta stvorili samo jednu situaciju pred domaćim golom, ali udarac Jange glavom sa 10-ak metara prošao je pored gola.

Početak drugog poluvremena počeo je novom prilikom Astane, ali je Henriquez sa 16 metara iskosa pucao ravno u Zagorca. Dinamo je odgovorio u 57. minuti nakon lijepe kombinacije Gojaka i Gavranovića udarac sa 16 metara oprobao je Olmo no bio je neprecizan.

Vratar Dinama Zagorac istaknuo se u 68. minuti kada je odličan udarac Majevskog s više od 20 metara koji je išao pod gredu izbio u korner.

Dinamo je poveo u 74. minuti kada je ubačaj Leovca sretno stigao na glavu Gavranovića, a ovaj je preciznim udarcem glavom svladao Erića.

Astana se umalo spasila poraza u Zagrebu u sudačkoj nadoknadi kada je Kbananga odličnim udarcem sa 30-ak metara pogodio prečku.

Dinamo će u 4. pretkolu igrati protiv švicarskog prvaka Young Boysa. Prva utakmica igrat će se 22. kolovoza u Bernu, dok je uzvrat 28. kolovoza u Zagrebu.

Autor: Andrija Kačić Karlin


Komentari