DINAMOVKE RASTURILE! Obranile naslov prvakinja na ‘najjačem ženskom turniru u regiji’

Foto: Marin Sušić

Deveto izdanje Zagreb Winter Cupa privedeno je kraju, a i ovogodišnje izdanje se pokazalo najmasovnijim futsal turnirom u mlađim muškim kategorijama te najjačim ženskim turnirom u regiji.

U skladu s tim, atmosfera na tribinama SD Trešnjevka je bila vatrena i ispunjena uz izravni TV prijenos na dva televizijska kanala.

ŽMNK Dinamo obranio je svoj prošlogodišnji naslov u okršaju s KCG Teamom iz Slovenije.

Prvo poluvrijeme je prošlo bez pogotka ali su naposljetku Dinamovke pod vodstvom Marije Žagar slavile s 3:1 kako je utakmica ubačena u brzinu u drugom dijelu utakmice.

Foto: Marin Sušić

Dok su Dinamovke zadržale zlato, KCG Team je već drugu godinu zaredom srebrna ženska momčad na Zagreb Winter Cupu.

Dok je Dinamova ženska momčad osvojila zlato, njihova vratarka, Sara Skendrović, osvojila je nagradu za najbolju vratarku ženskog turnira.

“Svaka finalna utakmica sa sobom nosi svoju težinu i s razlogom je finalna. Curama iz Slovenije svaka čast na otporu koji je bio, rekla bih, čak i bolji nego prošle godine. Svi mi napredujemo, i one i mi, ali nema ljepšeg osjećaja nego obraniti titulu”, komentirala je Skendrović.

Foto: Marin Sušić

I futsal ima svoj VAR

U turniru za igrače do 21 godine starosti, zlato su slavili dečki Poliklinike Milojević protiv bjelovarskog Šimetoursa i finalu koje su odnijeli s rezultatom  2:1.

Šimetours je i prošle godine osvojio srebro, a njihov vratar, Nikola Beljan nagrađen je kao najbolji vratar U-21 turnira.

“Ovo je turnir koji ću uvijek staviti ispred svakog drugog, kao što sam napravio i danas. Nisam otišao na završnicu jednog drugog natjecanja kako bih mogao nastupiti ovdje. Hvala dečkima što me razumiju i što su me pustili, ali meni je srce odlučilo da moram doći ovdje i da pokušam ove godine osvojiti Zagreb Winter Cup. Nažalost, nisam uspio”, komentirao je najbolji golman turnira koji brani za srebrnu momčad.

S rezultatom 6:2, u turniru za igrače do 19 godina zlato je pokupila ekipa Caffe bara Barca dok se momčad Plan Prestige morala zadovoljiti s drugim mjestom.

Foto: Marin Sušić

Na u-17 turniru, najboljom se pokazala dugoselska momčad CB Soho-Samarijanac koja je pobijedila momčad Old School s uvjerljivih 5:3.

Najbolji igrač i strijelac U-19 turnira, Luka Gajski bio je oduševljen ovogodišnjim natjecanjem i rekao kako je organizacija bila vrhunska.

Foto: Marin Sušić

Jako mu se svidio i Video support koji je ove godine bio svojevrsna futsal verzija famoznog VAR-a, gdje su suci mogli pogledati incidente prije donošenja odluka.

“To je odlična stvar, pogotovo za gledanje nekih sitnica poput gola ili crvenih kartona. Upravo nas je Video support spasio kod rezultata 1:0 u polufinalu, drago mi je da se takva tehnologija uvela na ovaj turnir”, komentirao je Gajski iz momčadi Caffe bara Barca.

Foto: Marin Sušić


Komentari