DINAMOVE ZVIJEZDE PUTUJU NA EURO! Zlatko Dalić objavio popis igrača, uskoro odmjeravamo snage s Englezima

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Do Europskog prvenstva u nogometu ostalo je manje od mjesec dana. Dok s nestrpljenjem iščekujemo prvu utakmicu naših “vatrenih”, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić otvorio je raspravu među navijačima objavom popisa igrača.

Popis kandidata:

Vratari: Lovre Kalinić (Hajduk), Dominik Livaković (Dinamo Zagreb), Simon Sluga (Luton Town)

Braniči: Domagoj Vida (Besiktas), Dejan Lovren (Zenit), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Borna Barišić (Rangers), Duje Ćaleta-Car (Marseille), Josip Juranović (Legia), Domagoj Bradarić (Lille), Mile Škorić (Osijek), Joško Gvardiol (Dinamo)

Vezni: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Milan Badelj (Genoa), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (CSKA Moskva), Luka Ivanušec (Dinamo)

Napadači: Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Ante Rebić (Milan), Josip Brekalo (Wolfsburg), Bruno Petković (Dinamo Zagreb), Mislav Oršić (Dinamo Zagreb), Ante Budimir (Osasuna)

Pretpoziv: Filip Uremović (Rubin), Marko Livaja (Hajduk), Toma Bašić (Bordeaux), Marin Pongračić (Wolfsburg), Kristijan Lovrić (Gorica), Lovro Majer (Dinamo), Ivica Ivušić (Osijek), Nikola Moro (Dinamo Moskva)

Prvesntvo će se održati od 11. lipnja do 11. srpnja u 11 gradova u 11 zemalja.Dalić je pozvao 26 igrača, dok su osmorica dobila pretpoziv.

Nova pravila UEFA-e

Konačan rok za prijavu igrača je 1. lipnja, a dobra je vijest što je UEFA donijela odluku o povećanju broja igrača sa 23 na 26. Međutim, popis igrača za svaku pojedinu utakmicu na EP-u i dalje će sadržavati 23 igrača, uključujući i trojicu vratara. Poslije objave konačnog popisa igrača 1. lipnja, važeći propisi dopuštaju neograničen broj izmjena na popisu igrača u slučaju ozbiljnih ozljeda ili bolesti prije prve utakmice, pod uvjetom da su izmjene medicinski opravdane.

Novi propisi na EURO 2020. omogućuju i zamjenu vratara prije svake utakmice tijekom turnira u slučaju ozljede, čak iako su jedan ili dvojica vratara s popisa igrača još uvijek na raspolaganju. Igrač koji bude zamijenjen na popisu igrača neće moći biti ponovno pozvan.

Pripreme vatrenih u Rovinju

Okupljanje reprezentacije je 25. svibnja u Zagrebu nakon čega slijedi odlazak na pripreme u Rovinj gdje će se naši igrači zadržati do 31. svibnja.

Hrvatska će prije EP-a imati dvije pripremne utakmice. Prvog dana lipnja u Velikoj Gorici će odmjeriti snage protiv Armenije, a 6. lipnja u Bruxellesu slijedi ogled protiv Belgije.

8. lipnja putuju u svoju bazu u škotskom u St Andrews.

Svjetski doprvaci će na EP-u igrati u skupini D. U prvom susretu, 13. lipnja na Wambleyju će odmjeriti snage protiv Engleske, pet dana kasnije Hrvatsku u Glasgowu očekuje ogled protiv Češke, a nastup u skupini D “Vatreni” će zaključiti protiv Škotske, ponovo na stadionu Hampden Park 22. lipnja.

EP počinje 11. lipnja utakmicom između Italije i Turske u Rimu, a završava finalom 11. srpnja u Londonu. Plasman u osminu finala izborit će po dvije najbolje ekipe iz svake od šest skupina, te četiri najbolje trećeplasirane skupine.

Mogući ishodi

U slučaju osvajanja prvog mjesta Hrvatska bi u osmini finala ponovo igrala u Londonu, druga pozicija donosi put u Kopenhagen, a ako bi prošla dalje s trećeg mjesta Hrvatska bi igrala u Budimpešti, Sevilli ili Glasgowu.


Komentari