DINAMOVCU DOSTA ČEKANJA, ŽELI IĆI S MAKSIMIRA: ‘Trener vjeruje drugim igračima, ima smisla da me puste’

Foto: Damir Krajac/CROPIX,

Dinamo je u nastavak sezone krenuo opterećen pričom izvan terena, sa sukobom koji traje u rukovođenju klubom, a na to se nadovezao i odlazak Mislava Oršića koji je oslabio momčad. Od igrača koji su ostali, nisu svi sretni svojim statusom.

U prvom planu našao se pritom kapetan Arijan Ademi kojeg Dinamo ne namjerava pustiti, a prije novog prvenstvenog kola, javio se danski stoper Rasmus Lauritsen, koji je svoje želje iskazao razgovarajući za Bold u svojoj domovini.

Lauritsen je bio jasan. Njegov izbor bio bi odlazak, kako je rekao Dancima. “Mislim da bi to bilo dobro za obje strane”, izrazio je svoj stav.

“Prošao sam puno toga fantastičnog ovdje, stekao sam puno iskustva koje bih mogao sa sobom nositi dalje, a osobito tu mislim na brojne europske utakmice i na prilagođavanje kulturi koja je jako različita”, dodao je 26-godišnji Danac.

“Ostalo mi je još godinu i pol ugovora, a kako trener vjeruje u neke druge, trebalo bi imati smisla i da me puste ako se pojavi nešto što je svima zanimljivo”, nastavio je Lauritsen, spominjući da mu nije lako doći do većih minuta u konkurenciji u kojoj su i hrvatski reprezentativni aduti.

Glavni dio priče tu je pritom Josip Šutalo, jedan od brončanih sa Svjetskog prvenstva u Katru. Više minuta ima i Dino Perić, a čeka se i povratak ozlijeđenog Boška Šutala.

“Osjećam da sam u najboljim godinama, ovo je vrijeme u kojem želim puno igrati i imati veliku ulogu u momčadi”, kazao je Lauritsen kakva očekivanja ima.

“Kada pogledate unatrag, odigrao sam 15 utakmica i igrao sam u Ligi prvaka, nije katastrofa, ali osjećaj nije dobar s obzirom na to da bih volio imati veću ulogu. Želim igrati svaki put, čak i u najvećim utakmicama”, dodao je govoreći o svojim željama.

Danski stoper je svoju želju iskazao, a po onome što govori, izgleda da se njegovo vrijeme na Maksimiru približilo kraju.


Komentari