DINAMOVCI ZA BOYSE: Igrači se prisjetili onih koji se nikada nisu vratili na svoj ‘Sjever’

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Povodom obljetnice pada Vukovara igrači su položili svijeće navijačima poginulim u Domovinskom ratu.

Tijekom Domovinskog rata brojni navijači Dinama branili su Hrvatsku. Bilo ih je u redovima Policije, Zbora Narodne garde i HOS-a. Rame uz rame s navijačima ostalih hrvatskih klubova Bad blue boysi su prolazili ratišta od Vukovara do Prevlake.

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Mnogi od njih nikada se nisu vratili na “svoj Sjever”. U čast i vječnu slavu poginulim navijačima Dinama, podno zapadne tribine maksimirskog stadiona podignut je spomenik – Oltar hrvatskim vitezovima, kojima je u srcu bila plava boja. Do danas, maksimirskim tribinama prošli su mnogi novi naraštaji, međutim Bad Blue Boysi su ostali Dinamov dvanaesti igrač. Ostali su u pravom smislu “dio legende o Dinamu”. Nastavili su tamo gdje su heroji stali.

18.11.2016., Zagreb - Predstavnici Uprave, igraci te strucni stozer GNK Dinamo polozili su vijenac te upalili 25 svijeca na spomenik poginulim navijacima Dinama u Domovinskom ratu u znak sjecanja na zrtvu grada Vukovara. Ivajlo Petev. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Njima u čast, Dinamovi igrači zapalili su svijeće podno ovog spomenika na obljetnicu pada Vukovara, i tako odali počast i hvalu navijačima koji su živote dali za slobodu.


Komentari