Dinamovci otputovali u Milano: Bjelica ima recept za Atalantu

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Dinamo je s Nenadom Bjelicom na čelu kolone dojahao do posljednja dva susreta grupne faze Lige prvaka, i kako stvari stoje, nastavit će natjecanje u Europi, ali to nije sve.

Nakon što je klub iz Zagreba osjetio slast malog prsta, za sebe je poželio čitavu ruku. Po podlakticu modri putuju danas, napuštajući zagrebačku utakmicu sa Šahtarom nakon koje je ostao gorak okus u ustima.

Dvoboj s Atalantom koji će se igrati u Milanu nudi tri boda na “trpezi”, koja bi na Dinamu donijela sigurnost prije posljednjeg dvoboja u Zagrebu protiv Manchester Citya.

Prije odlaska na put, Bjelica je razgovarao s novinarima najavivši dvoboj s talijanskim predstavnikom kojeg je Dinamo deklasirao u prvoj utakmici igranoj u Zagrebu.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

“Privilegij je biti u ovakvoj situaciji, peto kolo Lige prvaka i još uvijek se borimo za europsku zimu, bilo u ovom natjecanju ili Europa ligi,” kazao je Bjelica nastavivši projicirati očekivanja na San Siru: “Atalanta je momčad koja igra agresivno, s visokim pritiskom i jedini način za suprotstaviti im se jest na sličan način”.

Bez obzira što Dinamo nije uspio svladati Hajduk u posljednjoj utakmici pred Atalantu, Bjelici neće nedostajati optimizma. “Zaista nemamo razloga biti negativni, igramo dobro, konkurentni smo, borbeni. Igrači rade kvalitetno, optimizam je na visokoj razini.”

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Srećom za Dinamo, ozljede ovoga puta nisu problem. “Nemamo većih problema, Bruno Petković je zaradio udarac u koljeno, međutim vjerujem da će biti spreman za utakmicu.”

U Milanu će nastupiti i Arijan Ademi koji je odmaran u dvoboju s Hajdukom, a jedini relevantan izostanak onaj je Nikole Mora koji je zaradio crveni karton protiv Šahtara.

Dvoboj Atalante i Dinama počinje u utorak od 21 sat, u skupini C Manchester City je na vrhu s deset bodova, a pet manje imaju Šahtar i Dinamo dok posljednja momčad iz Bergama ima samo jedan bod.


Komentari