DINAMOVAC ZAVRŠIO POD SUSPENZIJOM: Opterećuje ga stari dug, sve pojasnili s Maksimira

Goran Mehkek/CROPIX

Dan nakon poraza od Red Bull Salzburga u Austriji u Ligi prvaka, u Dinamu su se suočili s novim problemom. Odnosi se na Mahira Emrelija, 25-godišnjeg azerbajdžanskog napadača, koji je završio pod suspenzijom FIFA-e, krovne svjetske nogometne organizacije.

Dinamov azerbajdžanski napadač suspendiran je zbog duga prema poljskoj Legiji iz Varšave, njegovom nekadašnjem klubu, iz kojeg je u veljači došao u redove zagrebačkih Plavih. Kako tvrde mediji u Poljskoj, riječ je o dugu od oko 100 tisuća eura, a dok ga Emreli ne podmiri, neće biti na raspolaganju Anti Čačiću.

Vijest o suspenziji stigla je između dvije utakmice protiv kluba iz Salzburga. Nakon poraza u gostima, Dinamo će u utorak s početkom u 21 sat igrati protiv austrijskog prvaka na Maksimiru u četvrtom kolu skupine E ovosezonske Lige prvaka.

Klub objavio priopćenje

Dinamo se o ovom slučaju izjasnio priopćenjem objavljenim na službenoj klupskoj stranici.

‘S obzirom na velik broj medijskih upita obavještavamo javnost o tome da je GNK Dinamo preko Hrvatskog nogometnog saveza zaprimio tijekom današnjeg dana odluku FIFA-e o suspenziji igrača prve momčadi Mahira Emrelija zbog financijskih obveza koje igrač nije podmirio prema svom bivšem klubu varšavskoj Legiji u roku dogovorenom kroz međusobni sporazum između igrača i Legije’, stoji u klupskom priopćenju.

‘Dinamo nije stranka u ovom postupku, ali će primijeniti odluku FIFA-e o suspenziji sve dok sukladno toj odluci kompletno dugovanje igrača Mahira Emrelija prema Legiji ne bude podmireno’, dodaje klub o igraču koji, po svemu sudeći, neće biti u konkurenciji za nastup u utorak protiv Red Bull Salzburga u Zagrebu.

U Dinamu zasad bez puno ‘sjaja’

Emreli je u Dinamo došao u veljači ove godine, a po dolasku, nije uspio napraviti puno u dresu Plavih. Za sada ima sveukupno 17 nastupa u svim natjecanjima, a u njima je zabio tri gola.

Sva tri stigla su u prvenstvenim utakmicama, a među njima je jedan gol u ovosezonskim nastupima u SuperSport HNL-u.


Komentari