DINAMOVA LEGENDA OTKRILA FORMULU ZA WEST HAM: ‘Petković je lukav kao lisica, a jedan igrač će nedostajati!’

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Član čuvene šampionske postave iz 1982. godine koja je Dinamo dovela do naslova prvaka nakon 24 godine čekanja, Štef Deverić, vjeruje u ovu generaciju Modrih, rekao nam je.

“Ona je postigla što mi nismo nikako uspijevali osamdesetih godina, a mogli smo, morali”, govori nam dalje jedna od Dinamovih legendi pa dodaje: “Danas je Dinamo nešto drugo, nazočnost u Europi djeluje na stanje kluba, financije, na prodaju igrača i tu se naš klub sjajno snašao. Mogu biti samo zavidan što ja tako nešto nisam doživio”,

‘Bez straha na Engleze!’

Jasno, prokomentirao je i skupinu Europske lige gdje Dinamo igra prvu utakmicu protiv londonskog West Hama. A protiv njih se može, govori Deverić.

“Mislim da se može, samo ne treba osjećati strah. Gledajte, onaj Tottenham je bio jači od ove momčadi. Englezi, ako ne igraju Ligu prvaka, ipak utakmice ostalih europskih utakmica ne igraju na onoj razini kao svoje domaće prvenstvo. Uvijek je tako bilo. Drugo, njihov je ritam kud i kamo naporniji od našeg. Tu se jednostavno podsvjesno malo sakriju, povuku. Makar, to su veliki profesionalci, govorim o podsvijesti koju ima svaki igrač i koja ga zna pretegnuti. Dinamo mora samo doseći razinu forme koju je već dosegao ako pogledamo utakmicu u Osijeku. Bolje rečeno, mora je održati. Takav Dinamo predstavlja evidentnu opasnost po West Ham. Ali, samo takav Dinamo!”

Upitan u čijim igračkim dosezima najviše uživa u današnjem Dinamu, teško se odlučuje za jednog igrača. “Pa, driblao sam i ja tako kao Oršić, Ivanušecova mašta je sjajna, Petković je lukav do bola, vjerujem u njegovu novu eksploziju. Da, nedostajati će nam Majer, ali imamo mi zamjena. Tu i jest veličina Dinama, u zamjenama. Odlaze igrači a Dinamo opet dobar. Mene veseli još jedna europska sezona. I znam da će potrajati”, zaključio je.


Komentari