DINAMOVA FRANCUSKA TRAGEDIJA: I oslabljeni Lyon bio je prevelik zalogaj za Modre

Photo by Jean Paul Thomas/Icon Sport)/ Pixsell

Dinamo je u srijedu odigrao prvu utakmicu nove sezone Lige prvaka i nije se proslavio.

Ekipe su na teren utrčale u 20.45 i od tada je igra tekla samo u jednom smjeru. Modrima je nedostajalo kreativnosti, a nekoliko dobrih prilika jednostavno im je prošlo kroz noge. Lyon je sve to jako dobro iskoristio i odnio pobjedu s rezultatom 3:0, ako ništa drugo, možemo se tješiti da nije 7:1.

Lyonu su na travnjaku nedostajale “glavne face”, što je mogla biti odlična prilika da Dinamo kući donese neke bodove. Nažalost to nisu iskoristili. Modri neće tako skoro dobiti ovakvu priliku, a u nastavku ih čekaju Sevilla i Juventus. Još jednom je Dinamo tako ispao “dobra duša” natjecanja i prekinuo gubitnički niz velike ekipe. Naime, Lyon je sinoć prekinuo svoj niz od dva poraza.

Od prve minute ovoga puta igrao je Ćorić, kasnije ga je zamijenio Fiolić, a upravo se između njih dvojice Cico dvoumio. Imao je Dinamov trener dobar plan, nažalost egzekucija istog bila je loša. Na trenutke se činilo da su Dinamovci zaboravili po što su točno došli, pa su tako polovičnom Lyonu služili kao trening prije susreta s nekim većim imenima.

Jedan od najboljih je Šemper, a mrežu su mu bušili tri puta

Ipak, mladi debitant Šemper malo je ublažio potop u Francuskoj. Nekoliko njegovih fantastičnih obrana spasilo je Dinamo od tragičnijeg završetka. Ipak u 13. minuti kod Tolissovog nasrtaja glavom, bio je nemoćan. Činilo se tada da su se Modri ipak probudili, no i to je kratko trajalo. U 49. minuti Dinamova obrana je nadigrana, a Ferri je prebacio Šempera i zabio za 2:0. Stojanović je u 57.minuti jeftino izgubio loptu i otvorio priliku za Corneta koji pogađa za konačnih 3:0.

Dinamu je ponovo nedostajalo snage u završnici akcija, lopti se ponovo nekoliko puta ispriječila greda, a u 56. minuti Soudani se spetljao i loptu, koja je zamalo već ušla u gol, uspio izbiti natrag na teren. Soudani je i promašio nemoguće u 61.minuti, s metra udaljenosti pogodio je prečku.

Kranjčar je gledao neku drugu utakmicu

Trener Dinama kao da nije vidio što se događa na terenu, kako kaže: “Ne bih se složio da je bio blijedi ulazak u utakmicu”, i on je jedini koji se nebi složio.

Nastavio je u istom tonu i u jednom trenu zaključio da je Dinamo čak bio i ravnopravan francuskoj momčadi.


Komentari