DINAMOV SUSRET S VELIKANIMA: U 20.45 počinje treće kolo Lige prvaka, susreću se sa Sevillom

Instagram

Sevilla nije bez pokrića jedna od najboljih španjolskih momčadi.

Večeras se Modri susreću sa španjolskim velikanima, Sevillom. Oni nisu bezveze već goinama pri samom vrhu Primere, a Dinamu je pak u ovoj sezoni izmaklo čak i prvo mjesto na tablici HNL-a.Iako se već sada može predvidjeti ishod utakmice, nećemo trčati pred rudo, a ono što nas zaista zanima jest koliko će ljudi doći na Maksimirske tribine.

Sevilla trenere mijenja, ali ćud ne

Španjolski klub na klupi sada ima Jorgea Sampaolija i nisu ništa slabiji nego u vremenu kada ih je vodio Emery. Baš naprotiv, sada su još hrabriji, napadaju još žešće i jasno je da jurišaju na pobjedu.

Kako dišu pokazali su već protiv Reala kada im je trofej izmakao za dlaku.

Sampaoli je, čini se formacije mijenjao sve dok nije pronašao onu dobitnu i to usprkos kritikama koje su stizale. Nametnuo je u isto vrijeme napadački i obrambeni stav cijele momčadi, i zapravo pogodio u sridu, jer cilj i je da svi igraju kao jedan. Čak i kad gube loptu u Sevilli već znaju koji im je sljedeći potez.


U susretima s Dinamom oni idu po kompletni paket bodova, a jasno je da će od samog početka utamice krenuti žustro i dominantno.

A što će Modri?

Ne smiju napasti ko muhe bez glave, moraju zaštiti svoj gol i postaviti tampon-zonu koja će upiti udarce španjolskih topnika. Ritam koji Sevilla nametne oni moraju maksimalno smiriti i prilagoditi sebi, a lopte trebaju čuvati, a ne ih besciljno slati u nepovrat.  

Ukoliko se uspiju sabrati i zbiti vlastite redove, Modri bi mogli dobiti i nekoliko prilika za protunapade, a onda te prlike moraju i skoristiti.

Moraju zabiti bar jednom

Bit će to mučna utakmica za Modre, morat će se boriti do posljednjeg atoma snage i to samo da zadrže nulu do kraja prvog poluvremena, onda bi im tek porasla šansa za pogodak. Sevilla samo u jednoj utakmici, onoj protiv Villareala, nije zabila, u svim ostalima poentirali su barem jednom.

Komentari

loading...