ZNATE LI KOLIKO SE JEZIKA PRIČA U DINAMOVOJ SVLAČIONICI? Samo Bjelica ih govori sedam!

U Dinamu se danas nalazi 13 stranih nogometaša, no u svlačionici Modrih, za razliku od prijašnjih godina, najviše se govori hrvatski jezik.

Dinamovci se služe s čak 14 službenih jezika – hrvatskim, slovenskim, srpskim, makedonskim, engleskim, španjolskim, albanskim, njemačkim, portugalskim, talijanskim, poljskim, grčkim, francuskim i farsi jezikom. U koji god dio svijeta da dođu, Modrić će se snaći.

Najmanje jezika zna Iyayi Believe Atiemwen. Drugi Nigerijac u povijesti Dinama govori samo engleski jezik. No i Beli će sad na brzo školovanje. Komnen Andrić dio je karijere proveo u Portugalu, pa zna portugalski, Marin Leovac je, igrajući za PAOK, naučio grčki. Među najzanimljivije jezike spada farsi, službeni jezik Iranca Sadegha Moharramija.

No, nisu samo igrači Dinama ovako jezično rasprostranjeni.

Trener Dinama, Nenad Bjelica, aktivno se služi hrvatskim, engleskim, njemačkim, španjolskim, talijanskim i poljskim, a polako hvata konture francuskog jezika. Po četiri različita jezika govore Mario Gavranović, Mario Šitum i Marin Leovac

Što se tiče hrvatskog jezika, klub je jako strog po pitanju njega pa su tako svi stranci u Dinamu obvezni učiti taj jezik.

Čak šest stranaca od rođenja se služi hrvatskim jezikom, dok je Arijan Ademi stranac samo “na papiru”.

Dani Olmo govori prilično dobro, Amir Rrahmani također nema nikakvih problema s komunikacijom na hrvatskom, a u sedam mjeseci i više nego pristojno svladao ga je i Damien Kadzior.

Jedina tri igrača u Dinamu koja još ne znaju hrvatski jezik su Moharrami, Theophile-Catherine i Atiemwen.

Rekorder u učenju hrvatskog je Leonardo Sigali koji je nakon tri mjeseca progovorio hrvatski.


Komentari