Zdravko Mamić opleo po rivalu: ‘Od zagrebačkih kvartova nije ih pobijedilo jedino Vrapče’

Foto: Denis Ruvic / CROPIX

Hajduk je ostvario povijesno loš rezultat u HNL-u. Završio je kao peti, sramotno i nikad ranije su ispali iz Europe od malteških amatera Gzire.

Bili već osam godina ne mogu ni do drugog mjesta, a budžet momčadi je ove godine bio najveći ikad, a zadnjih je godina stalno u porastu. To je osjetio potrebu komentirati i bivši izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić.

Mamić je na svom se Facebooku jutros obrušio na Hajduk i sve im “obrazložio” u svom stilu.

“Sinoć je jedan veliki hrvatski sportski brend HNK Hajduk iz Splita dotaknuo dno i zacementirao svoje 5. mjesto na tablici u ovoj sezoni – sezoni u kojoj su u Europi uspjeli ispasti od malteških ribara i kuhara, od Gorice u osmini finala iz kupa, te su kao krunu sezone uspjeli dogurati do 5. mjesta u ligi. U ligi u kojoj ih od zagrebačkih kvartova nije pobijedilo još jedino Vrapče, samo zato što ne igra u prvoj ligi.

Klub je to koji godišnje troši 20 milijuna eura, a zadnjeg igrača je za ozbiljni iznos, mimo projekta obitelji Vlašić, stvorio i prodao u prošlom desetljeću, dok su zadnje ozbiljne novčane nagrade za nastupe u Europi dobili prije uvođenja eura u upotrebu. Klub je to moralnih vertikala i sjajnih kvazi stručnjaka koji su drugima spremni suditi o svemu – od novinarstva do politike.

Klub je to koji od grada koji ima gotovo pet puta manje stanovnika od Zagreba u posljednjih 10 godina dobio 450 milijuna kuna, a nastup u skupinama europskih natjecanja im je rijeđi od pojave Halleyjevog kometa. Klub je to koji se svake godine i na svakoj skupštini skriva iza navijača i izmišlja neprijatelje koji ih onemogućuju u obavljanju posla u kojem su sve lošiji i lošiji.

Klub je to koji će za svoju nesposobnost stvaranja igrača okriviti čudne likove iz Hercegovine. A nisu ni svjesni da im nema Dinama, Zdravka Mamića i ljudi koji znaju raditi s talentiranom djecom da bi ove godine kvalifikacije za Europa Ligu sa svojim zaslugama, radom i rezultatima vidjeli samo na televiziji, jer ih ni na Playstationu nema. E moj Hajduče, …”, stoji u Mamićevoj objavi na Facebooku.

Podsjetimo, Mamić se trenutno nalazi u Hercegovini gdje je u bijegu od hrvatskog pravosuđa zbog nepravomoćne presude iz 2018. godine po kojoj je osuđen na 6 i pol godina zatvore zbog izvlačenje novca iz Dinama.

Agonija Dinama se nastavlja: Okvir gola spašavao plave poraza!


Komentari