(VIDEO) Vukovarom se orilo sveto ime Dinamo: Evo kako je bilo na prijateljskoj humanitarnoj utakmici

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Sinoć je u prijateljsko-humanitarnoj utakmici u vukovarskom Borovom naselju Futsal Dinamo svladao je Vukovar 91 s rezultatom 9:1, prenosi Nogometplus.

Utakmica se igrala u odlično popunjenoj dvorani, pred više od 1.500 gledatelja, a povod je bio obilježavanje 20. godišnjice od povratka imena Dinamo, odnosno prve utakmice koju je Dinamo odigrao nakon povratka imena, 19. veljače 2000. u Gradu Heroju, protiv Vukovara 91 (0:0).

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Utakmicu su organizirali Bad Blue Boysi iz Vukovara i hrvatski nogometni trećeligaš Vukovar 1991, a prihod od utakmice namijenjen je Nogometnoj školi Mali Vukovarac.

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Iako rezultat ove utakmice nije bio u prvom planu, napomenimo kako je Dinamo na odmor otišao s prednosti od 3:0, dok su počasni pogodak domaćini zabili u samoj završnici dvoboja. Junak utakmice bio je Vito Gagulić koji je postigao četiri pogotka, Mihovil Prgomet zabio je tri, a po jednom su se u strijelce upisali Ivan Šulentić i Jakov Mudronja.


Bad Blue Boysi i dinamovci iz svih krajeva Hrvatske počeli su se okupljati u Gradu Heroju u ranim jutarnjim satima. Središnje mjesto okupljanja bio je CB Trokut, pjevalo se, navijalo te se navijačka masa korteom zaputila do dvorane Borovo u koju je na kraju ušlo više od 1.500 ljudi.

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Štimung u dvorani još će se dugo pamtiti, Bad Blue Boysi su prije samog početka utakmice podignuli „šetalicu“ s velikim Dinamovim grbom u srcu, ispod kojeg su razvili transparent „Dinamo je Dinamo“.

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Nakon utakmice održana je Plava noć na Richu te se nastavilo s proslavom jednog od najbitnijih dana za sve Dinamove navijače, dana kada se na Valentinovo 2000., prije 20 godina, vratilo ime Dinamo.

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Posljednji čin obilježavanja tog jubileja Dinamovi navijači imat će danas, u nedjelju, od 15 sati u Gradskom vrtu kada u sklopu 22. kola HT Prve lige Modri gostuju kod Osijeka.

Komentari

loading...
-->