(VIDEO) Novo ruho Maksimira: Dinamovce dočekali novouređeni tereni na trening kompleksu stadiona

Foto: GNK DInamo

Igrači Dinama vratili su se treninzima te će od ovog tjedna, sukladno svim preporukama i mjerama stožera i nadležnih institucija, trenirati u skupinama.

Na stadionu Maksimir dočekali su ih i novi renovirani travnjaci koji će igračima i stožeru pružiti još kvalitetnije uvjete za održavanje nogometnih treninga.

Treninzi će se održavati na terenu Hitrec-Kacian te na terenu broj četiri, takozvanom kadetskom igralištu čija je rekonstrukcija trajala od kraja prošle godine. Taj je teren ujedno drugi hibridni travnjak na stadionu Maksimir, a prema prvim dojmovima igrači i stožer iznimno su zadovoljni kvalitetom terena, odskakanjem lopte i tehničkim uvjetima.

Kako je pojasnio direktor stadiona Miljenko Sakoman, na pomoćnom igralištu Hitrec-Kacian u mjesec dana travnjak je kompletno renoviran i zasijan, a popravljeno je i navodnjavanje koje je u nekim dijelovima bilo lošije. Teren je u nikad boljem izdanju i pripremljen za svakodnevne trenažne procese igrača prve momčadi.

U rekonstrukciji je i igralište broj tri, juniorski teren, na kojem se trenutno ugrađuje novi sustav navodnjavanja. Prethodni je sustav bio star preko 30 godina i više nije bio u funkciji, a nije ga bilo moguće popraviti zbog zastarjelog sustava i nedostatka dijelova za takve terene. To je ujedno bio jedan od prvih sustava za polijevanje nogometnih igrališta.

Na juniorskom igralištu sada je napravljen jedan od najnovijih sustava s 36 poljevača kojima se upravlja preko mobitela i računala, sustav koji ima kišne prekidače i mjerenje vlage.

Na glavnom terenu stadiona Maksimir također je napravljena sanacija i travnjak je pripremljen za utakmice, ukoliko će se održavati i nastaviti prvenstvo i odigravanje utakmica.


Komentari