(VIDEO) Novi fosili, gol, pjesma do dugo u noć: Maksimir je jučer bio jedno!

FOTO: Zagreb.info

Povijesna utakmica. Tako se govori već danima za osminu finala Europske lige između Dinama i Benfice. I uistinu je i bila povijesna.

Od ranih popodnevnih sati navijači su se krenuli okupljati na trgu, oko stadiona, u kafićima i iščekivali utakmicu godine.

Sat vremena prije početka utakmice, tražile su se karte. Samo to govori koliko je ova utakmica značila za Dinamo, ali i za njihove navijače.

Dečki iz Vinkovaca molili su za karte. “Dat ćemo život za kartu”, rekli su nam.

Dečki su istrčali na stadion i oko 30 tisuća navijača ih je pozdravilo jednim velikim pljeskom.

A onda su Sanja, Zec i Marinko otpjevali hitove Novih fosila, a pjesma koja je najviše pogodila navijače bila je ‘Za dobra stara vremena’ te su ju tribine pjevale u jedan glas.

Samo nekoliko trenutaka prije početka utakmice, na istočnoj tribini spremala se posebna koreografija za igrače. Kompletna tribina bila je u plavom, uz bijele obrube na dnu i natpis “GNK Dinamo” jednakom bojom na vrhu tribine.

Utakmica je započela u 18:55 i može se reći kako su navijači bodrili Modre kroz svih 90 minuta. Nije bila sekunda u toj utakmici, a da se nešto nije orilo s tribina. Zaista povijesna utakmica.

Pogodak za Dinamo zabio je Bruno Petković u 38. minuti, i to iz penala. Oduševljenje navijača bilo je neopisivo, ali pogledajte sljedeći video pa se uvjerite sami.

Na poluvremenu je nastupila grupa Connect i otpjevala hit ‘Boja mojih vena’, a s tribina se orilo ‘O Bože fala ti, kaj purgeri smo mi, o kako bi vi sretni bili da ste purgeri’.

Sve u svemu – povijesno. Onaj koji nije bio, zaista može žaliti jer tko zna kada će se nešto ovakvo ponovno dogoditi. Ali tko zna, možda ćemo uskoro gledati Dinamo u četvrtfinalu Europske lige.

Uzvratna utakmica igra se 14.3. na stadionu u Lisabonu.


Komentari