(VIDEO) I Talijani su spremni: Skoro tri tisuće navijača Atalante dolazi u Zagreb

Facebook

Na večerašnjem nogometnom spektaklu na Maksimiru, utakmici Lige prvaka između Dinama i Atalante, očekuju se pune tribine i oko 30 tisuća navijača. Među njima bi trebao biti i veliki broj gostujućih – očekuje se oko 2.8000 talijanskih ‘tifoza’.

Ovo će biti sveukupno treći susret ovih dvaju klubova. Modri su s Atalantom igrali još 1990. godine u prvoj rundi tadašnjeg Kupa UEFA-e, kada su Talijani nakon dva remija prošli dalje na račun gola u gostima.

Taj susret upamćen je i po sukobu Bad Blue Boysa i talijanske policije tijekom gostovanja u Bergamu. Bilo je to ipak drugo vrijeme i teško da bi se takva situacija mogla dogoditi danas, nakon što je policija nekoliko desetljeća usavršavala borbu protiv huligana.

Navijači Atalante trebali bi u koloni od oko 50 autobusa biti prepraćeni pod pratnjom policije s Bregane do Zagreba. Očekuje se da na Maksimir stignu dva sata prije utakmice. Autobusi i osobni automobili biti će parkirani na parkiralištu Borongaj, pod strogom kontrolom policajaca.

Policija će kontrolirati i ulazak navijača na južnu tribinu. To je posebno bitno zbog kontigenata ultrasa Atalante koji bi također trebao stići u Zagreb.

Na društvenim mrežama već su osvanule mnoge snimke uzbuđenih talijanskih navijača koji s nestrplenjem čekaju prvi nastup svoje momčadi na najvećoj europskoj sceni.


Komentari