(VIDEO) Bjelica odveo igrače u tvornicu: Neka vide kako je to raditi osam sati i u tri smjene

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Nenad Bjelica se dosjetio kako podići energiju momčadi te je momčad odveo na “slatki izlet”, javljaju Sportske novosti.

Radi se o posjetu Krašovoj tvornici čokolade koji je dogovoren još ranije, prije poraza u Osijeku. Ali, dobro je sjeo na ovu situaciju, kad Dinamu treba neki novi podražaj, neka novi motiv. Bjelica je procijenio da nije loše doći u tvornicu, provesti igrače kroz pogon.

“Već prošli tjedan smo se dogovorili da ćemo igračima malo približiti i ovaj način života i rada, da vide kako ljudi osam sati i za koji novac rade, da još više cijene svoj posao koji obavljaju dva do tri sata dnevno. Malo je i edukativno, upoznati se s ovakvim načinom poslovanja i da vidimo kako izgleda rad na traci. Impresionirani su kako to sve skupa izgleda, kako se proizvode slatkiši”, objasnio je Bjelica.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Zanimljivo, Modre je u tvornici dočekao direktor proizodnje “hajdučkog” prezimena Janko Kaliterna. Igrači i stručni stožer degustirali su čokoladne proizvode, a neki i dobro napunili džepove. No, nije Bjelica zbog toga brinuo, odradili su već ovaj tjedan igrači jake treninge, neće šećer škoditi.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

“Kontroliramo prehranu u klubu, međutim, ne zabranjujemo ništa, jer su igrači dovoljno profesionalni da znaju što smiju, a što ne smiju jesti. Sve što je pretjerano nije dobro, ni previše vode ni soka od naranče ne valja.

Neki dan Nenad Bjelica bio je na potpisima ugovora novih i nekih starijih igrača, kako je zasad zadovoljan njima, što je dosad mogao vidjeti?

“Ti mladi igrači nisu pojačanja za prvu momčad, ali polako ćemo ih priključivati u rad prve momčadi. Za mene kao trenera najvažnija su ova produženja ugovora Leovca, Ćuže, More i Stojanovića, najviše tu profitiram. Kod tih mladih treba sačekati, dati im vremena kao što je rekao i sportski direktor, za adaptaciju. I za šest mjeseci, godinu, godinu i pol mogli bi biti dio prve momčadi Dinama”.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Nastavila se Liga prvaka, a u srijedu smo vidjeli veliku pobjedu Atalante protiv Valencije. Ta je Atalanta došla, podsjetimo, iz Dinamove skupine, nakon što je u Maksimiru Dinamo slavio 4:0. Samo je još Manchester City tako visoko porazio Gasperinijevu momčad, bilo je 5:1? Eto, sad Pašalić i društvo gaze prema četvrtfinalu Lige prvaka.

“Nisam gledao utakmicu Atalante, pratio sam Leipzig, jer sam mislio da će Dani Olmo igrati pa me to više zanimalo. Ali, vidio sam rezultat, potvrdilo se opet koliko je to dobra momčad i koliko vrijede naši rezultati protiv njih”.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Dakle, taj poraz protiv Dinama Atalanti je najveći ove sezone.

“Godi nam to saznanje. To je bio početak sezone, možda smo ih uhvatili na krivoj nozi, mi smo već bili zahuktani, oni se tek uhodavali. Ali, vidjeli ste kako su iz tjedna u tjedan rasli, prošle godine su bili treći u Italiji, sad nastavljaju tim putem”.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

I Dinamo je ovog proljeća malo na krivoj nozi, Rijeka na Rujevici i Osijek u Gradskom vrtu uhvatili su Modre u raskoraku, pa onda sve to što se događalo u Osijeku na samom kraju utakmice i poslije njega.

“A to su situacije koje se događaju. Nisam ponosan kako sam reagirao, ali svi kad se naljutimo reagiramo emotivno. To je sve život, idemo dalje, to su sve stvari iz kojih treba učiti”.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Bjelica je kažnjen s mjesec dana zabrane vođenja momčadi, međutim, na tu temu nije želio previše govoriti.

“Klub se očitovao. Žalit ćemo se pa ćemo vidjeti što dalje”, zaključio je Bjelica, puno bolje raspoložen nego što je bio proteklih dana.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

U nedjelju u Maksimir stiže Inter, nakon toga i Rijeka, a potom Modri idu u Split, na veliki derbi. Ne treba naglašavati da bi devet bodova iz te tri utakmice sasvim okrenula tu mutnu proljetnu sliku, vratila idilu i mir u maksimirske odaje.


Komentari