(VIDEO) BJELICA UOČI POVIJESNE UTAKMICE: ‘Vjerujem da će Portugalci shvatiti veličinu Dinama’

Foto: Zagreb.info

Nogometaši Dinama danas putuju u Lisabon gdje će sutra od 21 sat igrati uzvratnu utakmicu osmine finala Europske lige protiv Benfice.

Modri su na aerodrom došli u 10 sati.

Medijima se prvo obratio trener Dinama Nenad Bjelica.

“Nema razloga da ne budem dobro raspoložen. Idemo odigrati utakmicu i pokazati se u istom svjetlu kao i na prvoj utakmici. Dobro smo se pripremili i odmorili pred uzvrat”, rekao je Bjelica.

“Benfica je protiv Belenensesa dominirala, ali je na kraju izvukla samo bod zahvaljujući njenim greškama. Na nama je da natjeramo Benficu na nove greške”, kaže trener.

Kako će igrati Dinamo?

“Moramo biti gusti, dobro se braniti i kontrirati”, rekao je trener.

“Odlučio sam tko će igrati protiv Leovca i Šunjića, ali neću govoriti još o tome”, priča Bjelica.

“Ne znam kako će Benfica izgledati i u kojem sastavu će igrati, ali naš nastup i rezultat ovisit će o nama”, kazao je trener.

“Drago mi je da je Bruno Petković dobio poziv u reprezentaciju, a nadam se da ćemo našim igrama natjerati izbornika da bude još više reprezentativaca iz Dinama”, kaže.

“Na Luzu će biti 60 tisuća navijača, ali to će našim igračima biti dodatna motivacija”, rekao je Bjelica.

Mediji u Portugalu ne bave se baš puno Dinamom. Čini se da Portugalce naš prvak baš i ne zanima.

“Vjerujem da će Portugalci shvatiti veličinu Dinama i da ćemo se prikazati u pravom svjetlu”, rekao je Bjelica.

Nakon njega, svoje misle uoči velike utakmice podijelio je stoper Dinama, Emir Dilaver.

“Mislim da je ovo nešto prelijepo što smo napravili. Bit će to najbeća utakmica za nas igrače, na velikom stadionu protiv velikog kluba. Napravit ćemo sve od sebe da izađemo kao pobjednici, za što smo uvjereni da ćemo uspjeti”, kaže Dilaver.

Portugalski mediji nisu se previše bavili Dinamom prije utakmice.

“Uvijek nas podcjenjuju, nešto pričaju. Nama je svejedno. Pokazat ćemo im u četvrtak, pa će onda pričati sigurno”, rekao je stoper.

“Bit će teško. Radit će sigurno veliki pritisak na nas. Morat ćemo dobro zatvarati. Šef je izmislio nešto što ćemo forsirati. Oni mogu stvoriti šansu iz ničega, imaju tu kvalitetu. Mi moramo gledati da se samo ne branimo jer imamo takve igrače. Moramo zabiti gol, a ne se samo braniti. To nam nije stil i naši igrači nisu takvi jer imaju dosta individualne kvalitete”, rekao je Dilaver.

Jonas?

“Dobar je igrač i iskusan. Vrlo je inteligentan i dobro se postavlja. Bježi uvijek od zadnje linije i treba paziti da smo na njima”, ispričao je Dilaver.

Trener Nenad Bjelica nema na raspolaganju ozlijeđene Arijana Ademija i Izeta Hajrovića, kao ni Ivana Šunjića i Marina Leovca, koji su suspendirani zbog kartona, a možda neće moći računati niti na Marija Šituma. Na mjestu Ademija i Šunjića vjerojatno će zaigrati Moro, lijevi bek bit će Rrahmani, a desno krilo Kadzior. Zanimljivo, Bjelica je odlučio nagraditi juniore Antonija Marina i Dinu Horkaša putovanjem u Lisabon.


Komentari