Utakmica godine mladih Dinamovaca: ‘Igra se jedna utakmica, ali idemo na pobjedu’

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Mlade nade Dinamove igračke plejade u okviru Lige prvaka danas protiv imenjaka iz Kijeva odlučuju čije ime je pravo.

Televizijski prijenos šesnaestine finala ovog okršaja prenosit će Arena Sport 2.

Trener Igor Jovićević četiri je dana proveo u bolnici i momčad će po vlastitoj odluci voditi s klupe na vlastitu odgovornost, dijagnosticirana mu je upala divertikula, odnosno stvaranje vrećastih tvorbi u debelom crijevu zbog koje je prije šest dana hospitaliziran.

Antonio Marin, najjača napadačka uzdanica neće igrati zbog ozljede, a zbog kartona neće biti ni veznjaka Tomislava Krizmanića.

Utakmica se igra u 16 sati, a ne u 14 kako je prvobitno trebalo biti, premda bi Modrima više odgovarao još kasniji termin obzirom da su zbog nevremena poletjeli iz Zagreba dva dana kasnije od predviđenog polaska za Ukrajinu.

Sportske novosti razgovarale su s Dinamovim Joškom Gvardiolom, a intervju prenosimo u cijelosti.

“Sve to što se dogodilo ne remeti naše planove. Fokusirani smo na trening i utakmicu, ovi vanjski faktori ionako nisu u našoj domeni”, rekao je Joško Gvardiol, jedan od onih koji su već osjetili kako je igrati za prvu momčad.

Što Dinamovi nogometaši znaju o ‘imenjaku’ iz Kijeva, po mnogima je ta momčad bolja od Šahtara s kojim su se već sučelili ove sezone u tom natjecanju?

“Kijevljane smo jako dobro analizirali. Znamo da su jako dobar protivnik, znamo što nas čeka. Ali, isto tako, maksimalno smo spremni i vjerujem da imamo kvalitetu da tamo pobijedimo”.

Igra se jedna utakmica, nema popravnog. Sigurno bi momčad bila manje opterećena da postoji i uzvrat, da Kijevljani dolaze na Hitrec-Kacian gdje gotovo nitko ne može pobijediti?

“Bilo bi manje opterećenje, sigurno nam je kući lakše, na našem terenu, uz podršku publike. Ali, svjesni smo da se igra jedna utakmica, tako smo se i pripremali i spremni smo u Kijevu igrati na pobjedu”.

Prošle sezone Dinamo je zapeo u četvrtfinalu, na korak od Final Foura, Chelsea je bio bolji nakon raspucavanja s bijele točke. Nakon tog dosega očekivanja su i ove godine velika. Prolaz skupine bio je prvi cilj, ali u Maksimiru se time ne zadovoljavaju.

“Želimo barem ponoviti prošlu godinu, to nam je cilj, ali vjerujem da možemo napraviti i korak dalje, imamo kvalitetu “, odlučan je Gvardiol.

Okolnosti nisu najbolje, “viša sila” je dosta utjecala na Dinamovu momčad, međutim, ako je nešto dosad krasilo Jovićevićeve dečke to je da su se uvijek borili do kraja, često se vadili iz izgubljenih situacija, dobivali i kad nisu bili favoriti.


Komentari