Unatoč zabrani Dinamo i Lokomotiva odigrali prijateljsku utakmicu: Evo tko je izašao kao pobjednik

Foto: GNK Dinamo

Hrvatski nogometni savez (HNS) donio je odluku o zabrani svih natjecanja pod njihovom ingerencijom do 31. ožujka.

 Tako je na najmanje dva tjedna prekinuta Prva HNL, a klubovi su odlučili kako će igrači vrijeme provesti u izolaciji kako bi smanjili mogućnost zaraze.

Trener Dinama Nenad Bjelica izjavio je kako je situacija vrlo nezgodna, no da je zdravlje igrača najvažnije.

Tako je u Hrvatskoj, kao i u ostaku Europe, nogomet stao te nema natjecanja niti odigravanja utakmica. Ipak, to nije spriječilo Dinamo i Lokomotivu da odigraju prijateljsku utakmicu u vidu gradskog derbija i to na – Facebooku.

Naime, ne radi se o nogometnoj utakmici, nego su u klubovima, u nedostatku natjecateljskog naboja, odlučuli odmjeriti partiju u popularnoj igri križić-kružić.

Kao i svaki susret ovih dvaju momčadi i ovaj je prštao od napetosti i dobrih poteza. Pobjednik je, možda neočekivano, bio stariji brat – Dinamo. Koliko je sam susret bio tvrd svjedoči i uplitanje VAR-a koji je morao provjeriti zadnji potez modrih.

“KRAJ! Iako je posljednji potez NK Lokomotiva Zagreb provjeravao VAR više od 5 minuta (ili je na računalu admina krenuo Windows Update), prvi kružić križić dvoboj je završen prijateljskim remijem! Naša momčad kontrolirala je sredinu terena i imala više loptu u nogama, ali nažalost nismo taj posjed uspjeli materijalizirati! Hvala svima koji ste navijali za nas, veselimo se budućim utakmicama protiv drugih klubova!”, objavili su slavodobitno na svom Facebooku iz Dinama zazivajući i ostale momčadi na dvoboj. Hoće li im i ostali klubovi HNL-a biti prijateljski nastrojeni poput Lokomotive tek je za vidjeti.


Komentari