Jovičević nakon velike pobjede: ‘To je taj duh Dinama i nadamo se da će i seniori u četvrtak napraviti ovo isto’

FOTO: Screenshot/Twitter

Juniori Dinama današnjom su se pobjedom protiv Lokomotiva iz Moskve kvalificirali u osminu finala Lige prvaka. Pobijedili su nakon izvođenja jedanaesteraca, a gol u zadnjoj seriji postigao je Mario Ćuže.

“Odmah sam se javio da želim pucati penal, volim ih šutirati. I tu sam kada treba preuzeti odgovornost”, rekao je junior Dinama za 24sata te istaknuo da mu je ovo najdraža pobjeda u životu.

Istaknuo se danas i golman Dinko Horkaš dvama obranama jedanaesteraca, prvog u regularnom dijelu, a zatim i jednog u raspucavanju. Žao mu je što su primili gol u 93. ali je sretan zbog prolaza.

“Dogovorili smo se da ćemo to držati do kraja, u poluvrijeme ići još jače, a onda napravili tu grešku na kraju. To je sve nogomet, mladi smo i učimo”, rekao je Horkaš.

“Čestitam dečkima na fenomenalnoj borbi, sretni smo što smo se plasirali u osminu finala juniorske Lige prvaka. Bio je za nas ovo ispit emocije i zrelosti, uspješno smo ga položili. Znali smo da su Rusi tvrdi, nezgodni i jaki, pa i dobri u tim tranzicijama”, rekao je trener Igor Jovičević kojega se kada je u ljeto 1991. sa samo 17 godina potpisao ugovor s Real Madridom nazivalo novim Zvonom Bobanom. Ozljeda ga je ubrzo vratila u Zagreb, a u 32. godini se umirovio.

Trenerskim poslom bavi se otada, a prije dolaska u Dinamo, u sezoni 16-17 bio je trener slovenskog Celja.

Madridski Real ne bi volio sresti u sljedećoj fazi natjecanja.

“Bolje što kasnije”, kazao je.

“To je taj duh Dinama i nadamo se da će i seniori u četvrtak napraviti ovo isto”, zaključio je Jovičević.


Komentari