TORCIDA OPASNO PROTIV DINAMA: ‘Gazi Purgere!’

Prije nekoliko dana, Dinamo i zagrebačka policija donijeli su odluku kojom se zabranjuje ulazak hrvatskih državljana na južnu tribinu Maksimira, tijekom utakmice Dinama i Benfice, koja je predviđena za navijače gostiju.

Navijači Hajduka su ogorčeno reagirali na takvu odluku te povodom toga uputili pismo Uredu pučke pravobraniteljice i Uredu vlade RH za ljudska prava, žaleći se na diskriminaciju građana RH. Index je prije nekoliko dana poslao upit Uredu pučke pravobraniteljice, a odgovor prenosimo u cjelosti.

”Poštovani, zaprimili smo pritužbe troje građana, hrvatskih državljana da im se, zabranom kupovine ulaznica za južnu (gostujuću) tribinu ograničava sloboda kretanja pod neosnovanom krinkom sigurnosno-preventivnih razloga, povodom kojih smo otvorili ispitni postupak i poslali upit MUP –u, a više informacija o tome radi li se uistinu o kršenju ljudskih prava i sloboda imat ćemo nakon što zaprimimo i razmotrimo njihov odgovor.”

Ova odluka je donesena upravo iz razloga kako navijačima Benfice ne bi došla pomoć navijača Hajduka te kako bi se izbjegli potencijali sukobi Torcide i BBB-a.

Inače, otkako su u jesen 1994. godine navijačica i dva navijača Benfice poginuli u prometnoj nesreći na povratku s gostovanja kod Hajduka u Ligi prvaka, a Torcida na utakmici u Lisabonu iskazala počast tragično stradalima, ove dvije skupine su pobratimljene.

Zbog toga im je Torcida čestitala godišnjicu te, poznatim prijetećim sloganom s hrvatskih tribina, poželjela pobjedu u četvrtak protiv Dinama u Europa Ligi.

“Feliz anniversário, a u četvrtak gazi Purgere!”, objavila je Torcida na svom službenom Facebook profilu uz fotografiju pune sjeverne tribine Poljuda na kojoj se vije zastava s logom No Name Boysa, navijača Benfice.


Komentari