TKO ĆE SUDITI MODRIMA NA RASPRODANOM MAKSIMIRU? Protiv Dinama je jednom dosudio tri penala

Foto: Catherine Ivill/Getty Images

Prvu utakmicu osmine finala Europa lige između Dinama i Benfice sudit će Michael Oliver.

Navijačima Dinama to ime nije nepoznato. Baš naprotiv. Pamte ga jako dobro.

Englez je u kolovozu 2015. godine sudio tri penala protiv Dinama koji se borio protiv Moldea za ulazak u Ligu prvaka. U Zagrebu je bilo 1:1, a u uzvratu je Dinamo vodio 3:0. Oliver je dosudio tri penala, Eduardo je skinuo dva, a Dinamo na kraju prošao zbog više golova postignutih u gostima.

Oliver je prošle godine odradio najtežu utakmicu u karijeri. Sudio je uzvrat četvrtfinala Lige prvaka između Reala i Juventusa i u posljednjoj minuti dosudio penal za Real i crveni karton Gianluigiju Buffonu.

“Umjesto srca, Michael Oliver ima kantu smeća. Njegova je odluka pokazala da je nesposoban, da nema osjećaj za igru. Normalna osoba nakon takve utakmice ne može svirati toliko sumnjivu situaciju, osim ako na mjestu srca nema ništa – smeće. To onda nisu ljudi, tako to rade životinje. Tako to ne rade ljudi. Ovaj sudac nema emocije, mogao sam mu reći svašta u onoj situaciji, mora shvatiti kakvu je katastrofu napravio”, bez uvijanja izjavio je Juventusov vratar o 34-godišnjem sucu.

U Italiji su tu utakmicu nazvali krađom stoljeća, a Olivera lopovom stoljeća. Nakon susreta u Madridu Oliver je policiji prijavio prijetnje smrću.

Ronaldo je zabio za prolaz Reala, a Juventus je do tog penala imao gotovo nestvarnih 3-0 i produžetke.

“Bio sam vrlo blizu, kao i sudac Oliver i onaj iza gola. Ako sudiš ovakav penal u 93. minuti, onda si životinja, ne čovjek.”

“Odigrali smo sjajno, moram čestitati dečkima. Zaslužili smo produžetke, nogomet je zaslužio produžetke. No nema smisla plakati, bit ćemo tužni dva dana i proći će” rekao je Massimiliano Alegri, trener Stare dame.

“Penal? Teško je kad ti sude takav penal… Rekao sam i Ramosu da to nije penal. Odlazimo s gorkim okusom.”

Buffon se na kraju pokajao i ispričao zbog svojih izjava.


Komentari