SVI JEDVA ČEKAJU POČETAK! Bjelici se u Sloveniji još jedan igrač priključio prije dogovorenog vremena

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Nogometaši Dinama i dalje su u svojoj standardnoj bazi, Moravskim Toplicama u Sloveniji. Tamo će ostati do kraja tjedna i odigrati još neke prijateljske utakmice prije povratka u Zagreb i završne faze brušenja forme pred početak natjecateljskih obveza.

Vruće je, jasno, kao i u velikom dijelu ostatka Europe. Ali, u Dinamovom liječničkom kartonu nema ozbiljnijih novosti. Ivo Pinto je i dalje u malim problemima, malo će ga se “šparati”, ali nije ništa ozbiljno. Štoviše, igrači koji su nakon svojih obveza u reprezentacijama dobili nešto više vremena za odmor već su se vratili u kadar. Bruno Petković priključio se Dinamu već na putu za Sloveniju, dva dana ranije. Sada je njegovim primjerom pošao i Lovro Majer iza kojeg je sudjelovanje na U-21 Europskom prvenstvu.

Majer, ali i Petar Stojanović koji je u lipnju imao obveze sa slovenskom seniorskom reprezentacijom stigli su ranije. Ivan Šunjić i Nikola Moro na Europskom prvenstvu su bili u puno većem pogonu, pa će se dva talentirana veznjaka “modrima” priključiti tek 7. srpnja. Točnije, po povratku momčadi iz Moravskih Toplica u Zagreb. Dani Olmo tek je u nedjelju završio svoju epizodu na Euru, osvojio zlatnu medalju, pa još nije poznato kada će se Španjolac priključiti pripremama Dinama. I bude li uopće ili će karijeru prije toga nastaviti na nekoj drugoj adresi.

Dinamo će u utorak (18.30) odigrati treću pripremnu utakmicu (drugu u Sloveniji). Poslije pobjede (2-1) nad ljubljanskom Olimpijom, pa poraza (1-0) od poljske Cracovije, na rasporedu je ogled s Austrijom Klagenfurt. Riječ je o austrijskom drugoligašu koji je prošlu sezonu zaključio na sedmoj poziciji.


Komentari