STIŽE UPOZORENJE ZA ČEHE: ‘Od BBB-a se može očekivati prekrasno divljaštvo’

Foto: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Dinamo u četvrtak otvara nokaut fazu Europa lige gostovanjem u Češkoj kod Plzena.

“Navijam i za Dinamo i Hrvatsku”, poručuje Miroslav Slepička, 37-godišnji Čeh koji je prije deset godina nastupao za Dinamo.

U zagrebačkom klubu se zadržao dvije sezone nakon čega je otišao u Greuther Furth. Kasnije se počeo baviti i borilačkim sportom, ali tamo se nije snašao pa se vratio nogometu. Danas nastupa za češkog prvoligaša Pribram.

Slepička otkriva kako ovaj put neće navijati za Dinamo.

“Vidjet ćemo dobru utakmicu, uvjeren sam u to. Ovaj put ću navijati za Plzen, imam puno prijatelja tamo”, rekao je Slepička.

Dinamo će imati podršku oko 500 BBB-a.

“Što ljudi u Plzenu mogu očekivati od Bad Blue Boysa? Prekrasno divljaštvo, haha. Za mnoge ljude u Zagrebu, nogomet i klub su više od života. Boysi naprave lijepu atmosferu, ali znaju napraviti i probleme. Putuju na gostovanja i kada imaju zabrane, ne boje se sukoba. U Austriji su nakon nekoliko incidenata doslovno nepoželjni.”

S Dinamom je bio prvak Hrvatske.

“Čuo sam da se Zdravko Mamić sad krije po Bosni… Meni je u Zagrebu bilo prekrasno, bila mi je čast igrati za Dinamo. Igrao sam s mnogo sjajnih igrača. Robert Kovač mi je bio kapetan, prekrasna osoba i nevjerojatan nogometaš. Onda Mandžukić, s njim sam se vidio 2013. godine kada je Bayern igrao u Pragu. Pa Kramarić…”

Hrvatska mu je ostala u prekrasnom sjećanju.

“Navijao sam za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu. Ta država mi je ostala u srcu, jako mi je draga i idem često s obitelji na odmor tamo.”


Komentari