SPORTSKA INSPEKCIJA JE ODLUČILA: Predsjednik Uprave Dinama morat će odstupiti

Foto: YouTube/GNK Dinamo

Sportska inspekcija donijela je rješenje oko predsjednika Uprave Dinama, Igora Kodžomana kojeg je prijavila Udruga članova Dinama ‘Dinamo – to smo mi’.

Kodžoman bi bio prisiljen napustiti mjesto na kojem se sada nalazi jer osobe koje su pravomoćno osuđene ne mogu obavljati posao na tako visokoj poziciji u sportu.

Iz Dinama se neslužbeno doznaje kako još nisu dobili nikakvo rješenje, prenosi Večernji list.

Podsjetimo, Udruga članova Dinama ‘Dinamo to smo mi’ sportskoj inspekciji prijavila je predsjednika Uprave Dinama Igora Kodžomana i zatražila da mu se izrekne zabrana djelovanja u sportu te da se time automatski smijeni s pozicije u klubu.

Prema saznanjima članova Udruge, Kodžoman je na prekršajnom sudu pravomoćno osuđen zbog toga što GNK Dinamo nije u zakonskom roku objavio financijski izvještaj.

”Riječ je o prekršaju prema Zakonu o sportu (članak 86. st. 1. toč. 9.). Tim zakonom propisano je da osoba koja je u posljednje tri godine pravomoćno kažnjena za prekršaj u sportu, prema odredbama Zakona o sportu, ne može obavljati stručne poslove u sportu, sudjelovati u radu skupštine ili tijela koje upravlja sportskom udrugom ili trgovačkim društvom niti može biti ovlaštena za zastupanje te pravne osobe. Iz toga proizlazi kako za Kodžomana postoji zapreka za obavljanje poslova u sportu, točnije da ne može obnašati dužnost predsjednika Uprave Dinama”, objasnio je odvjetnik Udruge ”Dinamo – to smo mi”, Vanja Peh.


Komentari