SJAJNA UVERTIRA ZA VEČERAŠNJU UTAKMICU: Juniori Dinama otvorili Ligu prvaka pobjedom protiv Atalante

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Dok čekamo večerašnji susret seniorskih momčadi Dinama i Atalante, na Hitrec-Kacian stadionu juniori Dinama pružili su sjajnu uvertiru za utakmicu. Mlada momčad Dinama otvorila je nastup u skupini C juniorske Lige prvaka pobjedom 1-0 protiv Atalante. Pogodak odluke zabio je Bernard Karrica u 49. minuti.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

U prvom poluvremenu nije bilo golova, no oba sastava su mogla do vodstva. Najbolju priliku u prvom dijelu imali su gosti u 27. minuti, no Renato Josipović je sjajno obranio udarac Roberta Piccolija. Dinamo je uzvratio u završnici prvog dijela, no Bartol Franjić je slabo pucao.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Dinamo je poveo u 49. minuti golom Bernarda Karrica na asistenciju Leona Šipoša. Gosti su bilo korak do izjednačenja u 72. minuti, no Emmanuel Gyabuaa je uzdrmao okvir gola.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

 

Posljednjih deset minuta Dinamo je igrao s igračem manje nakon što je isključen kapetan Bartol Franjić. Još jednu veliku priliku Talijani su imali u 86. minuti, no Josipović je odlično reagirao na udarac Davidea Ghislandija. U 88. zaprijetio je i Diallo Traore, no ‘modra’ jedinica je bila sjajna.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

U drugom susretu iz skupine C mlada momčad Manchester Cityja je na gostovanju pobijedila Šahtar sa 3-1. Golove za Engleze zabili su Adrian Bernabe Garcia (18), Eduard Kozik (27-ag) i Nabil Touaizi (79), dok je pogodak za ukrajinski sastav zabio Artem Bondarenko (33).

U drugom kolu Dinamo će 1. listopada gostovati kod Manchester Cityja, dok će u Bergamu snage odmjeriti Atalanta i Šahtar.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Mlada momčad Dinama je prošle sezone dogurala do četvrtfinala Lige prvaka izgubivši od Chelsea nakon izvođenja jedanaesteraca. Londonski sastav je kasnije u finalu izgubio od Porta.

Foto: Damir Krajac / CROPIX


Komentari