SITUACIJA JE ALARMANTNA! Dinamo će u pripreme za Ligu prvaka krenuti sa samo dva vezna igrača?! Pa kako…

Finale nogometne Lige prvaka značilo je da su pred nama dani, tjedni zatišja. Klupski nogomet u Hrvatskoj stat će baš danas, negdje iza 21 sat kad svoj uzvratni susret doigravanja za popunu HNL-a odigraju Istra 1961 i Šibenik. Tada ćemo dobiti kompletnu postavu prvoligaškog društva za sljedeću sezonu. U toj je ekipi Dinamo i ove sezone pokazao da je najjači, nadmoćno osvojivši titulu. Ipak, Rabuzinovo je sunce otišlo natrag na Rujevicu, što će Modre nagnati da u završnici nadolazeće natjecateljske godine daju još malo više od sebe.

U Dinamu je situacija “na odmoru”. Čeka se još kraj ove reprezentativne akcije, a onda će se pažnja preusmjeriti na U-21 Europsko prvenstvo koje će završiti s krajem lipnja. Neće proći par dana, a onda nam eto i nove naše sezone. Nema klasične “rupe” između, nemate se vremena praktički pošteno ni odmoriti. Srpanj je već prepun obveza, a u 2019. godini sve će krenuti tjedan dana ranije zbog zakazanog Superkupa…

Trener Modrih Nenad Bjelica kratak će odmor provesti na relaciji Austrija – Italija. Neće na more, koje je doduše još hladno… Ubrzo će krenuti i pripreme, a pitanje je s koliko točno igrača na raspolaganju. Neki su u svojim seniorskim, a neki u juniorskim reprezentacijama.

Od šest Dinamovih veznih igrača, čak su četvorica pozvana za Hrvatsku, odnosno Španjolsku na nadolazećem juniorskom kontinentalnom natjecanju. Šunjić, Majer i Moro igrat će za Hrvatsku, a Dani Olmo za Španjolsku. Ako svi i ispadnu nakon grupne faze, vratit će se 24. lipnja, a onda bi trebali na odmor. Slovenske pripreme završavaju 6. srpnja… Na njima će sudjelovati samo Arijan Ademi i Amer Gojak, kad je riječ o igračima sredine terena.

“Istina, imat ćemo manjak veznih igrača pa zbog toga razmišljam i da smanjimo broj pripremnih utakmica u Sloveniji. Planirao sam ih pet, čak i da igramo dva dana zaredom, ali s manjkom veznih igrača takvo što je teško izvedivo”, kaže Bjelica koji će se morati “krpati” s mladim igračima.


Sve to ukazuje na nužnost dovođenja barem jednog veznog igrača u skoro vrijeme. Trener Bjelica to je i označio kao prioritet, vidjet ćemo kako će se stvari razvijati.

Komentari