Preminula legenda Dinama, član zlatne generacije iz 1982. godine

Na fotografiji: Davor Braun, Mladen Zebic, Andrija Zebic Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

GNK Dinamo se obratio priopćenjem u kojem “u dubokoj boli javljaju da je u Zagrebu u petak u ranim jutarnjim satima iznenada preminuo Davor Braun, igrač zlatne Dinamove generacije iz 1982. godine i aktivni član maksimirskih veterana”.

Charlie mlađi“, kako su ga od milja zvali Dinamovi kibici, bio je sin proslavljenoga maksimirskog braniča iz šezdesetih godina, Mirka Brauna. Popularna afro-frizura, visoka figura, čvrsti gard… U sjećanjima ćemo „zamrznuti“ upravo takav kadar, toliko karakterističan za Davora u doba dok je plesao maksimirskim travnjakom. Vremenom je bujna kosa malo “okopnila” i promijenila boju, ali ostao je onaj žustri gard začinjen temperamentnim i polemičkim pristupom kojim je “secirao” nogometne teme, a posebice one vezane uz njegov Dinamo”, stoji u priopćenju kluba.

Foto: GNK Dinamo

Davor Braun rođen je 15. studenoga 1963. godine u Zagrebu, prošao je maksimirsku nogometnu školu, u prvoj je momčadi plavih nastupao tri sezone, potom igrao za Zagreb, austrijski LASK itd. Zadnjih je godina bio aktivni član Dinamovih veterana i rado se odazivao svakoj akciji i druženju.


Komentari