Povijesni uspjeh mladih Dinamovaca: U gostima izbacili veliki Bayern i plasirali se u četvrtfinale

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

U sjajnoj utakmici Dinamo je u Ligi prvaka mladih Dinamo ušao u četvrtfinale Lige prvaka.

Nakon regularnih 2-2 Dinamo je u izvođenju jedanaesteraca bio bolji od vršnaka Bayerna (8-7). U sjajnoj utakmici koju je Dinamo morao riješiti ranije jer je bio bolji od bavarske momčadi, “plavi” su bili bolji u izvođenju jedanaesteraca.

Nakon dramatične utakmice tako je završena ova saga koja je koštala živaca, ali i donijela veliku, neviđenu sreću. U četvrtfinalu Dinamo ide na Benficu.

Bayern je bio šokiran već u drugoj minuti, nakon brzopotezne akcije posljednji je loptu dobio Krizmanić, iskoristio svoju slobodu, čuvari su bili daleko od njega i zabio za 1-0.

Bavarci su potom zaista stisli, ali opet je bi izvanredan vratar Josipović koji je sjajno intervenirao u nekoliko akcija. Da bi Dinamo u 28. minuti pripredio još jedan šok za Bayern. Šipoš je dodao Karrici koji je glavom zabio za 2-0. Dinamo je imao tada sjajnu prednost.


I onda nakon kornera neopreznost obrane, nabacivanje je iskoristio domaćin, strijelac je bio Dajaku. U nastavku je Dinamo opet bio bolji, propustio je nekoliko sjajnih zgoda. Kako je igrao Dinamo je morao povećati prednost, ali nije.

Dogodilo se staro nogometno pravilo. Morala se dogoditi kazna. I Dinamu se zaista dogodila brutalna kazna, Joško Guardiol je zabio – autogol. I to u 88. minuti. Dinamo je pokušao i u nadoknadi do pobjede, sve je dao u napad, no bezuspješno.

Pristupilo se jedanaestercima…

Šutalo je promašio, potom i Franjić, pogodili su Godoy, Julardžija, Krizmanić, Guardiol, Janković, a Josipović je obranio za veliko slavlje mladih “lavova”.

Komentari