POTVRĐENO: UEFA KAZNILA BJELICU UOČI OKRŠAJA PROTIV BENFICE!

Iz UEFA-e je stigla i službena potvrda! Dinamov trener Nenad Bjelica kažnjen je s jednom utakmicom suspenzije zbog isključenja u uzvratnoj utakmici šesnaestine finala Europske lige protiv Viktorije Plzen u Zagrebu.

To znači da Bjelica neće moći sjediti na klupi Dinama sljedećeg četvrtka u Zagrebu u prvoj utakmici osmine finala Europske lige protiv Benfice.

Također, iz UEFA-e su Dinamu odrezali ukupno 63.000 eura kazne za navijačke incidente u utakmicama protiv Anderlechta i Viktorije. Od toga 30.000 otpada na utakmicu s Anderlechtom, a 33.000 na utakmicu protiv Viktorije.

Novčane kazne se odnose na Dinamove domaće utakmice protiv spomenutih klubova igrane 13. prosinca prošle godine (Anderlecht, 0:0) i 21. veljače (Viktoria, pobjeda Dinama 3:0).

Iz UEFA-e su obrazložili da je Dinamo protiv Anderlechta kažnjen zbog ‘paljenja baklji, zakrčenih prolaza i ulaska navijača na teren’. Protiv Viktorije je kazna odrezana zbog ‘bacanja baklji u teren, zakrčenih prolaza i Bjeličinog isključenja’.

Iz UEFA-e je stiglo i priopćenje što točno Nenad Bjelica smije ili ne smije raditi za vrijeme utakmice. Trener Dinama može sudjelovati na službenoj konferenciji za novinare dan prije utakmice. Ako ne može doći na tu presicu, na njoj mora biti pomoćni trener. U Dinamu je to Austrijanac Rene Poms. Na dan utakmice Bjelica može utakmicu gledati s tribina, ali ne smije komunicirati s momčadi ili biti prisutan u svlačionici, tunelu ili svim tehničkim prostorima prije i za vrijeme utakmice.

Nenad Bjelica tu se smije pojaviti tek 15 minuta poslije utakmice, a tada opet može biti dostupan medijima. Ako trener ne želi davati izjave za medije, niti posjetiti presicu poslije utakmice, to je obvezan učiniti pomoćni trener. Zanimljivo, nigdje nije naznačeno kako Nenad Bjelica ne može tijekom utakmice komunicirati sa svojom klupom, već piše kako ne smije komunicirati s momčadi.

Opet, u Maksimiru vjeruju kako se to odnosi i na komunikaciju sa svojim stožerom tijekom utakmice pa se Dinamo i Nenad Bjelica tu najvjerojatnije neće kockati.

Nenad Bjelica isključen je pred kraj prvog poluvremena protiv Viktorije Plzen. Dinamov trener tražio je aut nakon jednog duela uz aut liniju, a potom je htio uzeti loptu koju je imao češki igrač Milan Havel. Rumunjski sudac Istvan Kovač poslao ga je na tribinu.


Komentari