PORTUGALSKI MEDIJI O DINAMU: Bjelica se boji Benfice, Modri su cinični i spremaju pakao

Foto: Instagram/GNK Dinamo

Zagrepčane trese ‘Modra’ euforija, točnije Dinamova euforija!

Ulaznice za ogled s Benficom skoro pa su rasprodane, traži se karta više i svi žele biti na zagrebačkom Maksimiru 7.3.

Portugalski mediji još se ne bave opširnije tim okršajem jer je njihov fokus sada na njihovom klasiku Porta i Benfice koji bi mogao odlučiti o naslovu domaćeg prvaka budući da Porto ima prednost od jednog boda.

Ipak, prate Portugalci što se događa u Hrvatskoj. Novinari Recorda pišu o strahu Nenada Bjelice od Benfice koji ih je išao gledati uživo protiv Chavesa u ponedjeljak (4:0).

“Benfica je bolja od bilo kojeg našeg dosadašnjeg suparnika u Europi”, izdvojena je Bjeličina izjava, a portugalski su novinari na osnovi toga zaključili da je Dinamov strateg – uplašen! No, spominju se i Bjeličine riječi da Dinamo može proći u četvrtfinale, iako će to biti vrlo teška zadaća, najteža otkad je na klupi Plavih.

U analizi Dinama pišu kako je Bjeličina momčad itekako cinična u Europi ove sezone. Konkretno, zabijaju sve dobre šanse koje pripreme pa ih ne iznenađuje razbijanje Fenerbahčea na Maksimiru 4:1 ili uvjerljivo izbacivanje Plzena pobjedom 3:0.

Spominju i navijačku ludnicu koja očekuje njihov klub 7. ožujka u Zagrebu.

“Ludnica u Zagrebu uoči utakmice s Benficom”, jedan je od najavnih naslova.

U jednom danu Dinamo je prodao čak 20 tisuća ulaznica, a ostale su samo one za sjevernu tribinu koje se prodaju po 120 kuna.


Komentari