Ovo se na Maksimiru dogodilo prvi put u povijesti: Dinamo pretrpio bolan poraz

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Na domaćem terenu u Maksimiru Plavi su izgubili od gostiju iz Šibenika.

Nogometaši Šibenika u susretu su 18. kola Prve HNL iznenadili vodeći Dinamo svladavši ga u Maksimiru sa 2:1 (1:1).

Strijelci za Šibenik bili su Sahiti (13) i Jurić (65), dok je jedini pogodak za Dinamo postigao Atiemwen (22).

Ovo je prva gostujuća pobjeda Šibenika protiv Dinama u povijesti.

Šibenik je poveo u 13. minuti kada se Sahiti odlučio na udarac s više od 20 metara, a lopta je odsjela u samom lijevom donjem kutu Livakovićeva gola. Uslijedio je jak pritisak Dinama koji je rezultirao poravnanjem u 22. minuti. Majerov nonšalantni pokušaj petom glavom je blokirao Bilić, no lopta je završila rvno na nozi Atiemwena koji je snažnim udarcem rasparao mrežu iza Labrovića.

Iako je Dinamo imao daleko više od igre do kraja susreta vrlo je rijetko prijetio šibenskom golu dok su gosti sredinom drugog poluvremena izveli sjajan protunapad. Sahiti je u 65. minuti povukao loptu sa svoje polovice i zatim odličnom dijagonalom uposlio Jurića na desnoj strani, a napadač Šibenika je udarcem s visine kaznenog prostora pogodio bliži kut.

Sedmi Šibenik sada ima 19 bodova iz 17 susreta, samo bod manje od petog Slavena Belupa koji je odigrao isti broj susreta te šestog Hajduka koji od 19.10 sati igra protiv Lokomotive. Dinamo je ostao vodeći sa 39 bodova, ali sada je u prednosti u odnosu na drugi Osijek, koji je ranije u subotu svladao Istru 1961 sa 1:0, samo zbog bolje razlike pogodaka.


Komentari