Otto Barić za Zagreb.info: ‘Dinamo će teško do bodova, ali ne smije ih pokolebati rezultat’

Čitav Zagreb i Hrvatska priprema se za večerašnji okršaj Dinama protiv najskuplje momčadi svijeta, Manchester Cityja. Svoj komentar i prognozu za Zagreb.info dao je bivši izbornik hrvatske reprezentacije i trener Dinama Otto Barić.

Barić se slaže da je ovo najteža utakmica Dinama u grupnoj fazi i nažalost ne daje Modrima velike šanse na Etihadu.

“Ja sam siguran da će Dinamo večeras uložiti maksimalan napor. Dinamo je dobar, dapače jako dobar, ali City je odličan. Ja ću svakako navijati za Dinamo, ali treba im od srca čestitati ako s Etihada otiđu s bodovima. Pratim i City i znam da je to momčad u kojoj pet ili šest igrača u svakom trenutku mogu zabiti gol. Skuplji su od Dinama 20 puta, ali ono što je bitnije je da igraju sjajnu timsku igru, a uz to igraju kod kuće. Dinamo želi pobijediti, ali City zna da mora pobijediti. Teško mi je predvidjeti išta osim pobjede domaće momčadi”, rekao nam je Barić.

Kada je Barić predvodio hrvatsku reprezentaciju, u redovima Vatrenih bio je i trenutni trener Dinama Nenad Bjelica. Pitali smo gospodina Barića što bi savjetovao Bjelici pred večerašnju utakmicu.

“Da, Bjelicu poznajem još od igračkih dana. Bio je veliki timski igrač i sjajan tehničar. Ne čudi me da je uspio kao trener i želim mu svu sreću. Mislim da ovoj i svakoj utakmici samo mora pristupiti ozbiljno. Budući da su male šanse da Dinamo izvuče i jedan, a kamoli tri boda, smatram da je najbitnije da rezultat ove utakmice ne pokoleba Bjelicu i momčad”, dodao je bivši izbornik.

Otto Barić započeo je svoju igračku karijeru u juniorima Dinama, a kasnije je igrao za zagrebačke klubove Metalac (današnja Kustošija) i Lokomotivu. U Lokomotivi je započeo i trenersku karijeru, a dva puta bio je i trener Dinama. Od 2002. do 2004. godine bio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije te ih je predvodio na Euru u Portugalu 2004. godine.

Sigurni smo da ni gospodinu Bariću ne bi smetalo kad bi njegove prognoze bile sasvim krive i Dinamo se iz Engleske vrati s jednim ili možda čak tri boda. Ovo je ipak nogomet i to ne bi bio ni prvi ni zadnji put da rezultat nema veze s logikom. Sjetimo se uostalom kolike su šanse davali Atalanti, a u Bergamo su se vratili pokisli.


Komentari