OPET ĆE PRIJETITI DINAMU! Zekić je pod svoju pasku vratio napadača s kojim namjerava srušiti Modre

Foto: NK Osijek

I ovog ljeta pratit će se događanja u nogometnoj Moldaviji. Tamošnjeg prvaka, momčad Sheriffa iz Tiraspola opet bismo mogli vidjeti u Maksimiru. Ukoliko prođu prvo pretkolo koje im donosi gruzijskog šampiona Saburtalo, eto “šerifa” ponovo u dvoboju s Dinamom. Drugo pretkolo Lige prvaka spojilo ih je na prošlotjednom ždrijebu početnih faza europskih kvalifikacija.

Na klupi Sheriffa je Zoran Zekić koji se na nju vratio nakon perioda provedenog u Osijeku. Tamo je sjajno surađivao s napadačem Gabrijelom Bobanom kojeg je odlučio dovesti u Moldaviju nakon što je ovome istekao ugovor u Gradskom vrtu.

Gabrijel Boban triput je u karijeri zabijao Dinamu, dvaput kao igrač Osijeka, a jednom i kao igrač Zagreba. Dinamo je u sezoni 2015/16. svladao Zagreb 4-1, a Boban već u 1. minuti matirao Livakovića. Drugi put istog je vratara, ali i bivšeg suigrača (iz Zagreba) matirao u 21. kolu sezone 2017/18. kada je Osijek u Gradskom vrtu poražen 4-2.

A onda je za Bobana stigla i ona najdraža utakmica protiv Dinama. Osječani su u 30. kolu sezone 2017/18. slavili (1-0) u Zagrebu, a baš je Boban toga dana srušio Zagrepčane. Podsjetimo, boje moldavskog prvaka već brane Hrvati Zvonimir Mikulić i Antun Palić.

Boban je sa Sheriffom potpisao ugovor na jednu i pol sezonu.


Komentari