Onaj tko ima, može kupovati! Najveći dobitnik prijelaznog roka je Dinamo

Foto: GNK DInamo

Dinamo je zasigurno jedini klub u Hrvatskoj koji lako si lako može priuštiti pojačanje, stoga je prijelazno razdoblje HNL-a prošlo u znaku ovog kluba s Maksimira.

Što to znači? Ništa posebno, nije teško odgovoriti. Onaj tko ima, lako može kupovati, dizati i spuštati cijene. Kreirati tržište po svojoj mjeri. I Dinamo kao da uživa u toj ulozi. Pravo mu budi, zaradio je novce sjajnim nastupima u Europi i na domaćem tržištu zagrebački klub je apsolutni gazda.

Dinamo je u zadnjem prijelaznom roku ulovio dva “kapitalca”, iz Rijeke. Istina, doći će tek na ljeto, ali riječ je o sjajnim igračima, vrataru Ivanu Nevistiću iz Rijeke i igraču Danijelu Štefulju.

Zacijelo će Dominik Livaković u inozemstvo, a kako je Nevistić reprezentativni kalibar to daje ovom poslu još veću ocjenu. Štefulj je isto sjajan igrač, Dinamo se ovim potezom baš pojačao.

Dinamo je za njih bez problema izdvojio četiri milijuna eura, to u Hrvatskoj nitko ne može ni dosanjati.

Rijeka tako postaje polako ali sigurno najveći bazen Dinamovih pojačanja. Nekad je to bila Lokomotiva koja sve manje uživa u ulozi Dinamovog mezimca i brata.

A dosad je Dinamo iz Lokomotive povukao čak 20-ak igrača, isto toliko je njih vratio među “lokose”. Mnogima je ta suradnja neprirodna, no to je činjenica koja se ne može osporiti.

Statistika govori mnogo toga, u zadnjih deset godina Dinamo je iz Prve hrvatske nogometne lige kupio čak 50 igrača. Možemo reći da je kupio sve što vrijedi. Uostalom, želja svakog igrača u Prvoj HNL jest da se dokopa Dinama. Jer, Dinamo najbolje i redovito plaća, sa svim ostalim klubovima je već problem. Istina, neki plaćaju redovito, ali ne tako izdašno kao Dinamo.


Komentari