ODLIČNE VIJESTI ZA DINAMO! Propao ogroman transfer, zvijezda Modrih odbila najbogatiju ponudu karijere

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Prijelazni rok zasad prolazi prilično dobro za Dinamo. Naime, nezamjenjivi kapetan, Arijan Ademi, u subotu kreće na pripreme s njima. Posljednjih nekoliko mjeseci više ga se puta selilo u nove klubove, ali on je uvijek ostao vjeran Modrima, a tako je bilo i sada.

Trener Nenad Bjelica bio je svjestan da bi on, uz Olma, Gojaka i Livakovića, mogao napustiti klub, ali čini se da će kapetansku vrpcu nositi u Plzenu, na prvoj Dinamovoj utakmici europskog proljeća nakon 49 godina.

Ademi je ljetos bio na korak od Lillea, koji je stalno podizao ponudu, koja je naposljetku bila 6,5 milijuna eura, ali Dinamo je odbio zbog uvjerenja da je Ademi ključan za prolazak u Europu. Kapetan je malo bio na sigurnom, ali znalo se da će njegov transfer ponovo biti aktualan na zimu.

Dinamov kapetan napunio je 28 godina, zapravo, doba kada može dobiti posljednju priliku u nekoj velikoj ligi, a to su željeli iskoristiti u Saudijskoj Arabiji. Naime, na takve egzotične destinacije obično nogometaši odlaze završiti karijere, a u igri su u većini slučajeva ogromne plaće. Ipak, Ademi još ne razmišlja o mirovini i ne bi ni trebao pa je tako propao transfer u Al Ittihad, gdje ga je želio Slaven Bilić.

Al Ittihad trenutno panično traži slamku spasa. Trebao je to biti bivši hrvatski izbornik, ali on još uvijek nije napravio nikakav rezultatski pomak pa se rješenja sada traže u igračkom kadru. Kada je Ademi odbio ponudu, arapski klub okrenuo se Sekouu Sanogou, sada već bivšem igraču Young Boysa, kojeg su platili sedam milijuna eura. Arapi su za Ademija ipak nudili nešto manje od toga.

Priča oko Ademijevog transfera još nije gotova, ali ako je odbio bogatu ponudu Arapa, jedino ponuda nekog kluba iz Lige petica zasitila bi njegove apetite. Lille, navodno, još nije odustao i pričalo se da bi mogli ponovo u lov na njega jer još nisu popunili njegovu poziciju, ali pitanje bili dostigli ili čak prestigli onu ponudu od 6,5 milijuna eura od ljeta.

Dinamo je u svakom slučaju u dobroj poziciji, naime, uz Ademija su stasali mladi talenti pa čak i ako ode neće biti tragedija, iako je njegovo iskustvo teško nadomjestiti. S druge strane, Ademi nije nezadovoljan u Dinamu i ne želi pod svaku cijenu otići, što se vidi i iz njegove igre i vođenja momčadi.


Komentari