Novi trener Dinama pobjeđivao je i izbacivao najveće, no ipak mu spotiču nedostatak iskustva

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Igor Jovićević u stručne, postigračke vode zagazio je prije 10 godina, kad je u Karpatima iz Lviva postao sportski direktor, prenose Sportske novosti.

Radio je u istome klubu i kao trener U-19 i U-21 momčadi, ali prije svega se iskazao kao sportski direktor.

U toj eri njegov je klub igrao i skupinu Europske lige, izbacivši u play-offu Galatasaray, dok su u grupi suparnici bili PSG, Sevilla i Borussia Dortmund, osvojili su jedan bod, protiv Parižana.

Jovićević je kao sportski direktor napravio odličan posao kad je u klub doveo Španjolca Lucasa Pereza iz druge momčadi Raya Vallecana u trećoj španjolskoj ligi.

Dinamo ima novog trenera? Nenadu Bjelici već je poznat nasljednik

U Karpatima je on postao važan igrač, vrlo brzo je otišao u PAOK za 800 tisuća eura, kasnije i u Deportivo otkud je za 20 milijuna eura došao u Arsenal. Nakon što je trener Sevidov dobio otkaz, klupski čelnici predložili su Jovićeviću da sjedne na klupu iako on to nije planirao. No, pristao je, u tom trenutku postao je trener i počeo se razvijati kao trener.

Na klupi Karpata bio je 46 utakmica, upisao je 12 pobjeda, 12 remija i 22 poraza, a zadnja mu je utakmica bio poraz od Šahtara (3:0) u prosincu 2015.

U sezoni 2016./17. došao je u Celje. Slovenski su klub preuzeli ukrajinski investitori, Jovićević je bio njihov čovjek za klupu i sve je krenulo jako dobro. U 24 utakmice, Jovićević je imao devet pobjeda, devet remija i samo šest poraza, a Celju je Europa izmaknula za samo jedan bod. +

Međutim, došlo je do previranja na vrhu, Ukrajinci su izašli iz posla, a novi gazde su Jovićeviću počeli spremati otkaz. Bilo je burno, Jovićević nije htio sam odstupiti jer je imao dvogodišnji ugovor, pa je postao čak i žrtva svojevrsnog “mobbinga”, gdje mu nisu dali raditi, niti platiti čitav iznos, a već su postavili nove ljude, čak i trenera. No, nekako su se dogovorili, Jovićević se rastao s Celjanima.

Uskoro je došao i poziv iz Maksimira. Kao trener je vodio Dinamo II kao i Dinamove juniore s kojima je napravio nevjerojatan rezultat u Ligi prvaka mladih. Naime, s mladim plavim dečkima izbacivao je Šahtar, Dinamo Kijev, Liverpool i Bayern. Ove godine uspjeli su se plasirati u četvrtfinale juniorske Lige prvaka što je Jovičeviću vjerojatno osiguralo i klupu prve momčadi.


Komentari