Novi potres na Maksimiru! Predsjedniku Dinama prijeti smjena, a presudit bi mu mogla Porezna uprava

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Kako pišu Sportske novosti, predsjednik Dinama Mirko Barišić nalazi se pred smjenom.

Rezultat je to prijave koju je pokrenula udruga ”Dinamo, to smo mi”, a za konačnu odluku čeka se rješenje Porezne uprave, odnosno Ministarstva financija.

Cijela priča počela se kotrljati još 2018. godine prijavom protiv tadašnjeg predsjednika Uprave kluba Igora Kodžomana, koji je zakasnio u roku od 15 dana objaviti financijsko izvješće na web stranicama.

Već 2019. ista udruga prijavila je i predsjednika kluba Barišića koji je u klubu već 20 godina. Naime, od sjednice 18. prosinca 2018. klub nije objavio financijski plan za 2019. sve do inspekcije Ministarstva financija nakon koje su krenuli s tom radnjom.

”Od prvog dana smo uvjereni da je naša prijava u potpunosti utemeljena i sportski rečeno ‘zicer’ za pravorijek. Zato nam je nevjerojatno da za jednu takvu prijavu treba više od godinu dana da se ona riješi i da se donesu mjere zabrane Mirku Barišiću.

Očekujemo da nadležna tijela kojima smo podnijeli prijavu što prije javno objave zapisnik nadzora Dinama i konačni pravorijek i da se javno objavi zabrana djelovanja u sportu Mirku Barišiću. Ta odluka bila bi prvi korak u demokratizaciji Dinama i omogućavanju svim članovima kluba da koriste svoje pravo izbora predsjednika Dinama”, stoji u objavi udruge ”Dinamo, to smo mi”.

Iz Dinama tvrde da je financijski plan postojao i da se prema njemu poslovalo u 2019. Klub je poslao i prigovor, ali jasno je kako u svemu ovome ima puno nejasnoća i novih pokušaja izvlačenja kluba iz Maksimirske 128.

Postoji, dakako, mogućnost da bi Ministarstvo moglo usvojiti klupski prigovor, ali istina je, također, da se već u posljednja dva mjeseca po “plavim” kuloarima nagađa da je Mirko Barišić pred zidom.

Iako se dosad nije moglo probiti gdje je optužni prijedlog završio i što je uopće taj financijski nadzor ustanovio, sada su neke stvari ipak jasnije. Ako, pak, Ministarstvo utvrdi da pobija Dinamov prigovor, tada ono šalje konačnu odluku prema Sportskoj inspekciji, koja potom ima rok od 30 dana da donese rješenje kojim Mirka Barišića suspendira iz sportskog djelovanja.


Komentari