Nizozemski velikan poslao ponudu za Olma: Bjelica još vjeruje u ostanak

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Kako neslužbeno doznaje španjolski medij Mundo Deportivo, nizozemski nogometni velikan Ajax ponudio je Dinamu 22 milijuna eura i 40 posto iznosa od buduće prodaje za mladog Španjolca Danija Olma. Dužnosnici Ajaxa i Dinama nisu bili dostupni za komentar.

Za Olma su zainteresirani mnogi europski klubovi, iako još nema službene potvrde ni o jednoj ponudi. Vjerojatno se radi o upitima posrednika i agenata, a spominju se imena poput Bayerna Munchena, Bayera Leverkusena, Rome, Lazija i Lyona.

Za mladog Španjolca zanima se i Valencija, ali on je ‘Šišmišima’ tek treća opcija ukoliko ne uspiju dovesti Tima Wernera iz Red Bull Leipziga ili Floriana Thauvina iz Olympique Marseillea.

Sportski direktor Dinama Zoran Mamić sastao se 5. kolovoza na Maksimiru s Olmovim ocem i zastupnicima, a Olmo je u nekoliko navrata rekao da je spreman napraviti iskorak u veći europski klub.

Ipak, u Dinamu nije isključena ni opcija da Olmo ostane. Njegov trenutni ugovor istječe za dvije godine, a na sastanku u Maksimiru ponudili su mu produženje za dodatne tri sezone, do ljeta 2024. godine. Olmo bi po novom ugovoru po sezoni zarađivao 2 milijuna eura neto, čime bi postao najplaćeniji igrač u povijesti Dinama. U redovima Modrih mu je i zagarantirana startna pozicija, dok bi se u većim klubovima morao boriti za minutažu.

“Klub mu nudi novi ugovor, on o tome intenzivno razmišlja. Vidjet ćemo hoće li se odlučiti za novi ugovor, što opet ne isključuje transfer. Ali s tim ugovorom on apsolutno ne mora juriti nikamo. On je sretan kod nas, raduje se sa suigračima, može čovjek biti sretan i igrajući za Dinamo, zašto ne bi ostao. Daje nam dimenziju više, siguran sam da će nam pomoći protiv Rosenborga. A nadam se i dalje”, rekao je trener Dinama Nenad Bjelica u intervjuu za Sportske novosti.

I Bjelica se osvrnuo na mogućnost da Olmo ostane još barem jednu sezonu i iskoristi mogući nastup Dinama u Ligi prvaka za još bolju promociju.

“Nije dosad igrao Ligu prvaka, bila bi to velika stvar za njega, argument više da ostane u Dinamu, pokaže se u Ligi prvaka pa da onda na zimu ili idućeg ljeta napravi transfer”, dodao je Bjelica.

Inače, Olmo je jučer pozvan i na širi popis za dvije utakmice Španjolske reprezentacije u kvalifikacijama za Euro 2020. protiv Rumunjske i Farskih Otoka.


Komentari